Stihne basketbalista Veselý mistrovství světa? Měsíc před startem šampionátu je stále zraněný

Úřadující nejlepší basketbalista Euroligy Jan Veselý možná kvůli zranění nestihne zářijové mistrovství světa v Číně. Pro českou reprezentaci by to byla velká komplikace. Urostlý pivot je totiž spolu s rozehrávačem Tomášem Satoranským hlavní tváří i hvězdou českého výběru.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý

Jan Veselý | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

Tihle dva spolu umí hrát skoro poslepu. Hlavně zásluhou Tomáše Satoranského s Janem Veselým šel v posledních letech český basketbal nahoru a národní tým se může připravovat na premiérové mistrovství světa v samostatné historii. Jenže teď reálně hrozí, že nejužitečnější hráč uplynulého ročníku Euroligy do Číny s reprezentací neodcestuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stihne basketbalista Veselý mistrovství světa? Měsíc před startem šampionátu je stále zraněný

„Zda se připojí, nebo nepřipojí, rozhodnout následující dny,“ volí opatrná slova manažer mužské basketbalové reprezentace Michal Šob. 213 centimetrů vysokého podkošového hráče Jana Veselého totiž stále trápí zraněné koleno.

„Po poločase mě zabolelo koleno, druhý poločas jsem kvůli tomu nehrál. BOhužel to potřebuje čas na vyléčení, tak uvidíme,“ říkal na závěrečném euroligovém turnaji hráč Fenerbahce Istanbul Jan Veselý.

„Těším se nejdřív na léto, až pojedu k moři a budu minimálně měsíc ležet u moře, ať se vyléčím. Uvidíme. Postup na mistrovství světa je samozřejmě pro český basket neskutečná věc. Doufám, že budeme kompletní a že tam něco uhrajeme,“ přál si v polovině května třetí Čech v NBA.

Basketbalisté se těší na souboj s Američany. Přání zahrát si proti LeBronu Jamesovi se jim ale nesplní

Číst článek

Veselý od té doby nenastoupil do jediného soutěžního utkání v dresu istanbulského velkoklubu, ale jeho zdravotní stav se, zdá se, doteď moc nezlepšil. Kdy by mohlo být o Veselého případné účasti nebo neúčasti na zářijovém světovém šampionátu jasno, vysvětluje Michal Šob.

„Bude záležet na HOnzově zdravotním stavu, to je jedna věc. Druhá věc je, že se musí samozřejmě dostatečně připravit po sportovní stránce. Co si budeme nalhávat, čas se krátí, ale žádný konkrétní deadline na stole není,“ říká Šob.

Čekat se v tomhle případě rozhodně vyplatí, bez Jana Veselého by české šance na dobrý výsledek na světovém šampionátu v Číně klesly.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme