Basketbalisté se těší na souboj s Američany. Přání zahrát si proti LeBronu Jamesovi se jim ale nesplní

Pro většinu z nich to bude zápas kariéry a vůbec nevadí, že v něm nebudou bojovat o medaile. Čeští basketbalisté už vyhlíží mistrovství světa v Číně, kde se v základní skupině utkají s hráči, jejichž akce z NBA hltají na internetu a nosí jejich dresy. Řeč je samozřejmě o amerických reprezentantech. Je ale otázka, v jaké sestavě se na šampionátu objeví.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Los Angeles Lakers LeBron James

Basketbalista Los Angeles Lakers LeBron James | Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Na veřejnost zatím pronikla jen předběžná nominace na první tréninkový kemp Američanů a vzhledem k tomu, že pokračuje i finále NBA, výběr se bude ještě hodně měnit. Přetlak ve výběru Spojených států je navíc opravdu obrovský.

Vyléčí basketbalista Kříž před MS achillovku? ‚Nikdo to nemůže zaručit,‘ říká lékař reprezentace

Číst článek

Každopádně by podle zpráv zámořských novinářů měl na přípravný kemp vyrazit basketbalista, který má své místo prostě jisté. Hvězda Houstonu, nejužitečnější hráč minulé sezony, nejlepší střelec posledních dvou sezon, hráč, který dal letos v NBA každý zápas v průměru 36 bodů - James Harden.

Čeští hráči vyhlíželi ještě někoho jiného. Rádi by si zahráli proti LeBronu Jamesovi, asi nejlepšímu hráči od dob Michaela Jordana. 

„Omluvil se už, nebo ještě přijede?“ ptal se křídelník české reprezentace Jaromír Bohačík.  „Až se budeme v domově důchodců houpat na křesle, budeme vzpomínat, jak jsme jednou hráli proti LeBronovi,“ dodal jeho spoluhráč Vojtěch Hruban. Basketbalová megastar ale dala přednost odpočinku po sezoně a také natáčení filmu Space Jam 2.

Vedle zmíněného Jamese Hardena se Češi mohou těšit třeba na střelce Donovana Mitchella z Utahu, Breadleyho Beala, spoluhráče Tomáše Satoranského z Washingtonu, nebo stále doufat, že na mistrovství světa odletí třeba Stephen Curry, který se v dresu Golden State snaží v NBA o další mistrovský prsten.

U Curryho slavných spoluhráčů Kevina Duranta a Klaye Thompsona pravděpodobnost, že se na šampionátu objeví, přeci jen není tak vysoká, oba totiž trápí zranění a budou také řešit nové smlouvy.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme