Můžeme se jen radovat, že máme takového hráče v Česku, říká o Satoranském spoluhráč Bohačík

Už před dvěma lety byl Tomáš Satoranský hlavní hvězdou a tahounem české basketbalové reprezentace na Eurobasketu v Rumunsku. Teď v Číně na premiérovém mistrovství světa při porážce s Američany opět potvrdil, že je přirozeným vůdcem národního týmu.

Šanghaj Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský během zápasu proti USA.

Tomáš Satoranský během zápasu proti USA. | Foto: Václav Mudra | Zdroj: ČBF

Když hlasatel v šanghajské hale Oriental Sports Center přečetl poprvé jméno jediného českého basketbalisty hrajícího NBA, nejen čeští fanoušci bouřili. Větší aplaus snad sklidil jen americký kapitán Kemba Walker.

Přehrát

00:00 / 00:00

Můžeme se jen radovat, že máme takového hráče v Česku, říká o Satoranském spoluhráč Bohačík

Nejlepším střelcem utkání, které nakonec Češi prohráli 67:88 byl ale Satoranský, a to i díky šesti proměněným dvojkám.

„Saty odvedl velký kus práce a ukázal nám, že to může nějakým způsobem jít. Vidíme všichni, že se rok od roku zlepšuje, a můžeme se jen radovat z toho, že máme takového hráče v České republice,“ pronesl na adresu rozehrávače Chicaga Bulls Jaromír Bohačík.

‚Jestli budou hrát takhle, mistry světa nebudou.‘ V obhajobu USA nevěří Welsch ani zámořští experti

Číst článek

„Kdybych hodnotil, v jaké pozici byl před dvěma lety, tak tam taky měl být tahounem a byly tam první náznaky, ale byl v hrozně těžké pozici. Ukázalo se, jak obrovský skok za ty dva roky ještě udělal. Je právoplatným hráčem NBA. A dokonce ne na pozici, kde byl doteď, ale na té, kde bude doufám příští rok. Ukázal, že v té sestavě, ve které tady Američani jsou, by klidně mohl být,“ dodal kapitán národního týmu Pavel Pumprla.

A to světový šampionát v Číně teprve začíná a ty důležitější zápasy Čechy vedené nejlépe placeným tuzemským sportovcem Tomášem Satoranským ještě čekají.

„Žádný tým tady na turnaji nebude hrát to, co USA. Musíme se připravit na jiný styl basketbalu, tohle je za námi a začíná mistrovství světa,“ podotkl Bohačík.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme