Ze zpráv cítíme, že jsme republiku trochu zbláznili, říká asistent trenéra basketbalové reprezentace

Ani fotbal, ani hokej není teď v Česku tolik probíraný mezi lidmi i na sociálních sítích jako basketbal. Mohou za to čeští reprezentanti, kteří se na mistrovství světa v Číně připravují na středeční čtvrtfinálovou bitvu s Austrálií. A podporu nejen od fanoušků řeší také v kabině.

Šanghaj Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká střídačka se raduje. Důvodů k tomu měla během zápasu dost.

Česká střídačka se raduje. Důvodů k tomu měla během zápasu dost. | Foto: Václav Mudra | Zdroj: ČBF

„Dostává se to k nám tak po kouscích. Aspoň částečně si uvědomujeme, co to mohlo způsobit, ale na jednu stranu je trošku škoda, že tomu nejsme blíž, protože by nás to nabíjelo ještě o to víc. I tak se těch zpráv k nám dostane dost a aspoň částečně to vnímáme,“ říká Radiožurnálu kapitán Pavel Pumprla v Číně, tedy přes 7000 kilometrů daleko od Česka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ze zpráv cítíme, že jsme republiku trochu zbláznili, říká asistent trenéra basketbalové reprezentace

A za odříznutí může i velká čínská zeď – ne ta kamenná, ale internetová. Mobilní signál ovšem také až sem bez problémů dosáhne.

„Gratulací a oslavných SMS bylo strašně moc. Nemám to nějak přesně spočítané, ale po každém úspěchu, co jsme tu udělali, přišlo nespočet esemesek,“ culí se opavský rozehrávač Jakub Šiřina.

„Bavíme se o tom a cítíme z těch zpráv, že jsme tu republiku trochu zbláznili. Je to dobře pro basket, protože bojujeme o nějaké páté místo halových sportů s volejbalem a házenou. Když se jeden z těhlech sportů dostane na mistrovství světa a ještě takový zatím dílčí úspěch, tak je to jedině dobře,“ dodává Šiřinův klubový trenér a zároveň asistent reprezentačního kouče Petr Czudek.

Ale i v Číně se vám minimálně občas podaří na internet a i zakázané weby dostat, což ocení zejména mladší generace.

„Spousta lidí nám píše přes sociální sítě i v diskusích pod různými články. Podporují nás, což je hrozně super. Doufáme, že jsme dokázali vrátit basket v Česku na mapu,“ říká pivot Ondřej Balvín.

„Basket se dostane do povědomí lidí, co o něm moc neví, a to je jedině dobře,“ ví Jakub Šiřina.

A to mají čeští basketbalisté před sebou na světovém šampionátu v Číně ještě tři utkání. To nejbližší ve středu od 15.00 proti Austrálii a půjde o postup do semifinále. Na iROZHLAS.cz bude ze čtvrtfinálového utkání textový online přenos.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme