Zdravotní trable Adetokunba pokračují, Milwaukee ale i bez něj opět zvítězilo. Zářil Randle a Thompson

Basketbalisté Milwaukee prodloužili sérii neporazitelnosti v NBA o třináctý zápas, i když přišli již v první čtvrtině proti Miami o zraněného lídra Janise Adetokunba. Hvězdný Řek si poranil koleno, přitom si teprve nedávno doléčil zápěstí. Bucks i bez něj zdolali Heat suverénně 128:99.

Tento článek je více než rok starý.

Video Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klay Thompson

Klay Thompson | Foto: Kelley L Cox | Zdroj: Reuters

Dvojnásobný nejužitečnější hráč ligy Adetokunbo kvůli problémům s rukou nastoupil jen na pár sekund v nedělním Utkání hvězd. Proti Miami odehrál necelých šest minut, stihl čtyři body, čtyři asistence i doskoky. Pak už jen sledoval, jak Milwaukee míří za nejdelší vítěznou sérií v sezoně. Nejlepším střelcem vítězů byl se 24 body Jrue Holiday.

Nejvíce bodů nasbíral v pátečních zápasech Julius Randle z New Yorku, jenž 46 body dovedl Knicks k výhře ve Washingtonu 115:109. Randle si vyrovnal osobní rekord z loňska a pomohl New Yorku otočit duel, v němž prohrával až o 19 bodů.

„Vybojovali jsme velkou výhru, moc jsme ji potřebovali. Wizards mají skvělé začátky a my dokázali odpovědět,“ řekl Randle. Knicks jsou ve Východní konferenci šestí.

Střelecky zářil i Klay Thompson a 42 body včetně 12 trojek dovedl obhájce titulu Golden State k výhře nad Houstonem 116:101. Dvanáct trojek přitom předvedl již před třemi týdny proti Oklahomě City.

Český reprezentant Vít Krejčí při výhře Atlanty 136:119 nad Clevelandem odehrál zhruba dvě minuty a do statistik se nezapsal. Hawks táhl za úspěchem Trae Young s 34 body, dočasný kouč Joe Prunty tak slavil vítězný debut.

Až druhé prodloužení rozhodlo bitvu Clippers proti Sacramentu, hosté v Los Angeles vyhráli i díky 45 bodům Malika Monka 176:175. Teprve podruhé v historii se stalo, že oba týmy překročily hranici 170 bodů. Nejvyšším skóre skončil zápas v prosinci roku 1983 mezi Detroitem a Denverem, Detroit tehdy po třetím prodloužení zvítězil 186:184.

Výsledky NBA

Atlanta - Cleveland 136:119, Chicago - Brooklyn 131:87, Golden State - Houston 116:101, LA Clippers - Sacramento 175:176 po druhém prodl., Milwaukee - Miami 128:99, Minnesota - Charlotte 113:121, Phoenix - Oklahoma City 124:115, Washington - New York 109:115.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme