Warriors v repríze finále NBA překvapili Boston, brooklynští náhradníci přestříleli Indianu

Basketbalisté Golden State zvítězili v repríze červnového finále NBA nad Bostonem 123:107 a ukázali, že stále mají velkou sílu, přestože jsou v Západní konferenci až osmí. Pro Boston to byla teprve šestá porážka v sezoně a stále drží první místo v celé soutěži. O překvapení se postaral Brooklyn, který v Indianě nechal odpočívat sedm svých nejlepších hráčů, přesto dokázal zvítězit 136:133.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klay Thompson skóruje proti Bostonu

Klay Thompson skóruje proti Bostonu | Foto: Cary Edmondson | Zdroj: Reuters

Warriors nastoupili bez zraněné opory Andrewa Wigginse, ale i tak proti zatím nejlepšímu týmu sezony dominovali. Vedli téměř celý zápas a postupně navýšili náskok až na 20 bodů. Klay Thompson k tomu přispěl 34 body, Stephen Curry dal 32 bodů včetně šesti trojek.

„Minule jsme zkolabovali s Utahem a je vždy dobrý pocit, když se na porážku odpoví takto dobrým výkonem, jaký jsme ukázali proti Bostonu," řekl Thompson.

V dresu Bostonu dal 31 bodů Jaylen Brown, Jayson Tatum přidal 18 bodů.

„Warriors nás opravdu prověřili. Hráli skvěle a my bychom nesměli chybovat, abychom mohli uspět. Teď víme, na čem musíme zapracovat,“ řekl kouč Bostonu Joe Mazzulla.

K nezvyklému kroku se odhodlal Brooklyn, který proti Indianě nenasadil své opory. Odpočívat nechal i Kevina Duranta s Kyriem Irvingem, dále pak Bena Simmonse, Royce O'Nealea, Nica Claxtona, Setha Curryho a Joea Harrise.

V tu chvíli se zdálo, že proti Pacers nebudou mít Nets šanci, neboť postrádali svých sedm nejlepších střelců. Jenže hráči z lavičky se nezalekli a pustili se s Indianou do přestřelky.

„Několik hráčů je nemocných a nechtěli jsme v nabitém kalendáři riskovat, že z toho bude velký problém, proto jsme je nechali doma si odpočinout a vyléčit se. Ale to neznamená, že jsme sem nepřijeli s cílem vyhrát,“ řekl trenér Brooklynu Jacque Vaughn.

„Hráči ukázali, co je v NBA potřeba. Být neustále připraven a čekat na svoji šanci Ta dnes přišla a oni ji využili,“ dodal.

Náhradník Cam Thomas si 33 body vytvořil maximum v NBA, více bodů dal jen jednou na univerzitě. Veterán Patty Mills pomohl 24 body. Indianě nestačilo ani 35 bodů a devět asistencí Tyreseho Haliburtona.

San Antonio vyhrálo podruhé za sebou, když porazilo Miami 115:111. Úspěchem oslavilo 26. výročí od prvního utkání trenéra Gregga Popoviche na lavičce Spurs.

„Výhra je ten nejlepší dárek,“ řekl nejdéle sloužící kouč v lize.

Dallas postrádal Luku Dončiče a bez něj utrpěl vysokou porážku v Chicagu 115:144. DeMar DeRozan pomohl Bulls 28 body.

Denver zvítězil 115:110 nad Utahem i díky triple doublu Nikoly Jokiče. Dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže nasbíral 31 bodů, 12 doskoků a 14 asistencí. Jamal Murray pomohl 30 body. Utah podobně jako Brooklyn postrádal řadu opor včetně Lauriho Markkanena.

Výsledky NBA

Chicago - Dallas 144:115, Cleveland - Oklahoma City 110:102, Denver - Utah 115:110, Golden State - Boston 123:107, Indiana - Brooklyn 133:136, Miami - San Antonio 111:115, Portland - Minnesota 124:118, Washington - LA Clippers 107:114.

Tabulky NBA

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme