Chicago udolalo v důležitém duelu NBA Los Angeles v prodloužení. Král zápasu? Padesátibodový DeRozan

Basketbalisté Chicaga v NBA porazili Los Angeles Clippers 135:130 po prodloužení a připsali si důležitou výhru v boji o elitní čtyřku Východní konference. Nejlepším hráčem duelu byl DeMar DeRozan, který nasbíral 50 bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Detroit Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

DeMar DeRozan slaví vítězství v prodloužení spolu s Javontem Greenem

DeMar DeRozan slaví vítězství v prodloužení spolu s Javontem Greenem | Foto: Kamil Krzaczynski | Zdroj: Reuters/USA TODAY Sports

Bulls ještě po třetí části prohrávali o deset bodů, čtvrtou čtvrtinu nicméně ovládli 36:26 a v prodloužení překlopili utkání na svou stranu. DeRozan si 50 body stanovil nové maximum v sezoně a jen dva body ho dělily od osobního rekordu.

Zkušený křídelník mohl střetnutí rozhodnout už v základní hrací době. Za stavu 116:118 byl na trojce faulován Paulem Georgem, tři a půl sekundy před koncem ale trefil první dvě šestky, třetí ne. „Mám pocit, jako by mi v hlavě vybuchla bomba. Naštvalo mě to,“ uvedl DeRozan.

V probíhající sezoně šlo už o osmnáctý padesátibodový výkon ligy, přičemž rovnou polovinu zvládli hráči nasázet během března. DeRozan jej stihl za 43 a půl minuty. Dále ho podpořili s 22 body a 14 doskoky Nikola Vučevič a s 21 body Zach LaVine.

Chicago na pátém místě Východní konference na čtvrtou Philadelphii ztrácí 1,5 duelu. Bulls vyhráli podruhé za sebou, Sixers naopak podlehli 94:102 v Detroitu a prohráli potřetí za sebou.

Satoranský neskóroval, i tak dosáhl na double double. Povedlo se mu to jako třetímu hráči historie NBA

Číst článek

Philadelphia ještě po třetí části vedla o šest bodů, tu závěrečnou ovšem prohrála 15:29. Nepomohlo jí ani 37 bodů a 15 doskoků Joela Embiida či 18 bodů, devět doskočených míčů a sedm přihrávek Jamese Hardena.

Další drama v prodloužení

Parádní představení bylo k vidění v Brooklynu, jemuž nestačilo vedení až o 11 bodů a s Milwaukee padl po prodloužení 119:120. Utkání rozhodl tři sekundy před koncem dvěma úspěšnými šestkami Janis Adetokunbo.

Už před tím Adetokunbo 18 sekund před koncem čtvrté čtvrtiny trefil klíčovou trojku, kterou zařídil prodloužení. Celkem zaznamenal 44 bodů a stal se nejlepším střelcem Milwaukee v historii a se 14.211 body na druhé místo odsunul slavného Kareema Abdul-Jabbara.

Dál se trápí Los Angeles Lakers. Bez Anthonyho Davise a LeBrona Jamese v Utahu ani jednou nevedli a prohráli 109:122. S 29 body vedl vítězný celek Donovan Mitchell, prapor Lakers držel s 24 body Russell Westbrook.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme