Satoranský porážku Chicaga se San Antoniem neodvrátil. Dončić zazářil při výhře nad Clippers

Basketbalisté Chicaga poprvé od zařazení Tomáše Satoranského do základní sestavy v NBA prohráli. Na domácí palubovce podlehli San Antoniu 99:106 a v tabulce Východní konference zůstali devátí. Český reprezentant zaznamenal za 34 minut sedm bodů, sedm asistencí a dva doskoky. Hvězdou večera byl Luka Dončić, který 42 body a 9 asistencemi dovedl Dallas k vítězství 105:89 nad Los Angeles Clippers.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozehrávač Chicaga Tomáš Satoranský (vpravo) brání Dejounteho Murrayho ze San Antonia

Rozehrávač Chicaga Tomáš Satoranský (vpravo) brání Dejounteho Murrayho ze San Antonia | Foto: David Banks | Zdroj: Reuters

Chicago přitom mělo skvělý vstup do zápasu a ve druhé čtvrtině vedlo o 23 bodů. Jenže druhá půle se Bulls vůbec nepovedla, a především poslední čtvrtina, kterou prohráli o 20 bodů.

Pochvala pro Satoranského. ‚Máme skvělou chemii, jeho návrat do sestavy nás nabil,‘ řekl hvězdný LaVine

Číst článek

„Hodně nám k tomu pomohla vytažená obrana. Nutili jsme je ke zbrklým rozhodnutím, oni si vybrali pár špatných střel a my se naopak dostali do dobrého rytmu,“ vysvětlil zvrat v utkání rakouský pivot Jakob Pöltl, který odehrál za Spurs svůj nejlepší zápas kariéry s 20 body a 16 doskoky.

Chicagu nepomohlo ani 29 bodů Zacha LaVinea, Thaddeus Young v 1000. utkání v NBA zaznamenal 16 bodů. Chicago se v zápase dostalo jen k devíti trestným hodům.

„Spurs mají asi nejlepší obranu v NBA. Moc nefaulují. A dnes to předvedli perfektně,“ dodal LaVine.

Zato obrana Clippers dělala, co mohla, ale s Dončićem si nedokázala poradit. Slovinská hvězda opět zářila a diváky zvedla ze sedaček například trojkou s faulem přes Kawhiho Leonarda. Dončić počtvrté v sezoně překonal hranici 40 bodů.

„Luka nás ničil, i když si myslím, že jsme v obraně hráli dobře. Bohužel jsme měli problém v útoku, kde jsme si málo půjčovali míč. Dnes to nebylo dobré,“ zlobil se trenér Clippers Tyronn Lue.

Milwaukee zvítězilo v šlágru Východní konference nad Philadelphií 109:105 po prodloužení, v němž dal Janis Adetokunbo 10 ze svých 32 bodů. Bucks se pátou výhrou v řadě přiblížili k vedoucí Philadelphii, jež prohrála po šesti předchozích výhrách a nyní má stejnou bilanci jako Brooklyn.

Nets totiž porazili Indianu 125:115 díky dalšímu skvělému výkonu Jamese Hardena. Při absenci ostatních hvězd týmu Kevina Duranta, Kyrieho Irvinga i nové posily Blakea Griffina byl vousatý rozehrávač opět ústřední postavou a zaznamenal 11. triple double v sezoně za 40 bodů, 15 asistencí a 10 doskoků. Brooklyn vyhrál pošesté za sebou.

Triple double předvedl také Draymond Green, který 16 body, 12 doskoky a 10 asistencemi pomohl Golden State k vítězství 108:94 nad Houstonem. Střelecky se moc nedařilo Stephenu Currymu, a tak nejlepším střelcem Warriors byl s 23 body náhradník Jordan Poole. Houston prohrál 18. zápas za sebou, což je nové historické maximum klubu.

Tři dvouciferné statistiky měl i Nikola Jokić, který přispěl k výhře Denveru 129:104 nad Charlotte 12 body, 10 doskoky a 10 asistencemi.

O vítězství Memphisu nad Miami 89:85 rozhodl sekundu před koncem Ja Morant, poté co proběhl přes celé hřiště a i s obráncem na zádech proměnil levačkou těžký nájezd do koše. Grizzlies pak ještě získali míč a výhru zpečetili trestnými hody.

Až koncovka rozhodla také o triumfu Sacramenta nad Washingtonem 121:119. Vítěznou střelu proměnil v poslední sekundě DeAaron Fox, autor 28 bodů. Wizards nepomohl ani jedenáctý triple double sezony Russella Westbrooka za 26 bodů, 14 doskoků a 10 asistencí.

NBA:
Chicago - San Antonio 99:106 (za domácí Satoranský 7 bodů, 7 asistencí, 2 doskoky), Cleveland - Boston 117:110, Dallas - LA Clippers 105:89, Denver - Charlotte 129:104, Detroit - Toronto 116:112, Houston - Golden State 94:108, Indiana - Brooklyn 115:124, Memphis - Miami 89:85, Philadelphia - Milwaukee 105:109 po prodl., Washington - Sacramento 119:121.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme