Embiid dotáhl Philadelphii k vítězství nad loňskými finalisty Miami. Lakers si poradili s Houstonem

Basketbalisté Philadelphie po sérii tří porážek, která je stála vedení ve Východní konferenci, vydřeli vítězství nad loňskými finalisty NBA z Miami. Osmý úspěch v sezoně si Sixers zajistili až v prodloužení, k hlavním strůjcům domácí výhry 137:134 patřil Joel Embiid, autor 45 bodů a 16 doskoků.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivot Philadelphie Joel Embiid

Pivot Philadelphie Joel Embiid | Foto: Eric Hartline | Zdroj: Reuters

Kamerunský pivot dal 35 bodů po změně stran a v nastavené pětiminutovce, v utkání proměnil všech 13 trestných hodů včetně dvou devět sekund před koncem prodloužení, kterými zajistil čtyřbodové vedení.

Washington si překvapivě vyšlápl na Phoenix, Wizards dotáhl k výhře 38 body Beal

Číst článek

Spoluhráč Danny Green vyrovnal devíti proměněnými trojkami klubový rekord a s 29 body a 10 doskoky rovněž zaznamenal double double. K hrdinům Sixers patřil ale třeba i Dakota Mathias, který svojí trojkou a jediným košem zápasu zařídil v závěru vedení 134:132.

„Mým cílem je vyhrát titul a sám to udělat nemůžu,“ ocenil Embiid příspěvek hráče, který v roce 2018 neuspěl v draftu a letos s týmem podepsal dvoucestnou smlouvu, na základě níž může hrát střídavě NBA a nižší G-League. „Žádný ostych, hodně to o něm vypovídá,“ komentoval důležitou trojku nejméně vytíženého hráče zápasu i kouč Doc Rivers.

Obě mužstva nastoupila jen s osmi basketbalisty, hostům ale chybělo i kvůli koronaviru více klíčových postav jako Jimmy Butler, Bam Adebayo a Goran Dragić. Přesto zápas dotáhli do prodloužení, Tyler Herro se na tom podílel 34 body.

Lakers venku stoprocentní

Mistrovští Lakers potvrdili pozici nejlepšího týmu ligy druhým vítězstvím v Houstonu ve třech dnech, tentokrát nad Rockets vyhráli 117:100. LeBron James ovládl střelecké statistiky zápasu s 26 body, obhájci titulu v halách soupeřů neprohráli žádný z dosavadních šesti zápasů.

Kevinu Durantovi scházel vedle 34 bodů a 13 asistencí jediný doskok k zisku triple double a Brooklyn zvítězil 122:116 nad Denverem. Hostující Nuggets v zápase ztratili osmnáctibodové vedení, Nikola Jokić měl s 23 body, 11 asistencemi a osmi doskoky také blízko k triple double.

Z úterního programu již dříve vypadlo kvůli koronaviru utkání Chicaga s Bostonem, nově přibyl na seznam odložených zápasů dnešní duel Washingtonu s Utahem. Wizards nemají k dispozici předepsaný minimální počet osmi hráčů.

NBA:
Brooklyn - Denver 122:116, Cleveland - Utah 87:117, Golden State - Indiana 95:104, Houston - LA Lakers 100:117, Oklahoma City - San Antonio 102:112, Philadelphia - Miami 137:134 po prodl.

Utkání Chicago - Boston bylo odloženo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme