Cleveland vede nad Torontem už 3:0, LeBron James rozhodl půl sekundy před koncem

Pro finále Východní konference NBA se rýsuje dvojice Boston - Cleveland. Basketbalisté Celtics zvítězili na hřišti Philadelphie 101:98 po prodloužení a vedou už 3:0 na zápasy a stejně se vyvíjí i série mezi Clevelandem a Torontem, v níž třetí duel rozhodl LeBron James střelou se závěrečným klaksonem.

Tento článek je více než rok starý.

Cleveland Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James rozhodl 0,5 sekundy před koncem

LeBron James rozhodl 0,5 sekundy před koncem | Foto: Ken Blaze-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Cleveland si z Toronta přivezl dvě vítězství a v domácím utkání ani jednou neprohrával. Kanadský celek přesto mohl pomýšlet na vítězství, protože smazal sedmnáctibodové manko a nováček O.G. Anunoby osm sekund před koncem trojkou vyrovnal na 103:103. Jenže pak James předribloval celé hřiště, vystřelil v pohybu z jedné nohy a míč od desky propadl do koše.

"Viděl jsem ho několikrát takhle střílet, když jen tak blbne na tréninku. Ale stejně si říkám: proč by se člověk rozhodl zrovna pro takovouhle střelu - aby vyhrál zápas play off? Neuvěřitelné," popisoval své pocity Jamesův zkušený spoluhráč Kyle Korver.

James tradičně kraloval všem střelcům s 38 body, Kevin Love jej podpořil 21 body a 16 doskoky. Korver přetavil pouhých osm střeleckých pokusů v 18 bodů. Raptors táhl rozehrávač Kyle Lowry s 27 body, ale DeMar DeRozan zůstal jen na osmi bodech a poslední čtvrtinu sledoval z lavičky.

Zápas Philadelphie s Bostonem probíhal ve vlnách a dospěl do dramatické koncovky. Výhodu posledního útoku mohli mít za stavu 87:87 domácí Sixers, jenže JJ Redick špatně přihrál a z brejku se hosté 1,8 sekundy před koncem ujali vedení.

Philadelphia po oddechovém čase zahrála akci na Marca Belinelliho, Ital sice z rohu těžkou střelu z otočky s klaksonem proměnil, ale trojkovou čáru přešlápl a následovalo prodloužení. Jeho závěr ovládl Al Horford a vybojoval Celtics třetí bod v sérii.

Horford zakončil zápas s 13 body, nováček Jayson Tatum se dostal na 24 bodů a Terry Rozier přidal 18. Philadelphia měla šest dvouciferných střelců, jenže celý tým střílel s bídnou úspěšností 39 procent. Statistikám vládl Joel Embiid s 22 body a 19 doskoky.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 3. zápasy:
Philadelphia - Boston 98:101 po prodl., stav série 0:3; Cleveland - Toronto 105:103, stav série 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme