Curry předvedl proti Sacramentu rekordní výkon, 50 body poslal Golden State do čtvrtfinále play-off

Rekordních 50 bodů nastřílel Stephen Curry basketbalistům Sacramenta v rozhodujícím sedmém zápase a zajistil úřadujícím šampionům z Golden State postup do čtvrtfinále NBA. Pětatřicetiletý rozehrávač a čtyřnásobný vítěz ligy proměnil sedm trojek, přidal osm doskoků a šest asistencí. Warriors nyní čeká série s Los Angeles Lakers s další hvězdou LeBronem Jamesem.

Sacramento Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stephen Curry

Stephen Curry | Foto: Kyle Terada | Zdroj: Reuters

Curryho 50 bodů je nejlepší výkon v sedmém utkání v historii play off. Svého někdejšího spoluhráče Kevina Duranta, jenž v roce 2021 předvedl za Brooklyn 48 bodů, překonal o koš.

„První hráč, který dal v sedmém zápase padesát? Stephen je prostě úžasný,“ řekl trenér Warriors Steve Kerr.

„Fantastické představení. Tento sedmý zápas si budu navždycky pamatovat jako utkání Stepha Curryho,“ dodal Klay Thompson, jenž přidal 16 bodů. Dalších 17 nasbíral Andrew Wiggins.

Warriors vedli až o 24 bodů. Domácí Kings stříleli s úspěšností pouze 37,5 procenta a proměnili jen 12 trojek ze 47 pokusů. Bodově je táhl Domantas Sabonis s 22 body, osmi doskoky a sedmi asistencemi, De’Aaron Fox přidal 16 bodů. Série Golden State - Lakers začne v úterý.

První výhru ve druhém kole má Miami. Tým, jenž vyřadil nejlepší celek základní části Milwaukee, uspěl v newyorské Madison Square Garden nad Knicks 108:101. S 25 body a 11 doskoky se blýskl hrdina prvního kola Jimmy Butler.

„Pokračujeme ve skvělém basketu a pořád držíme spolu. Věřím, že dosáhneme něčeho mimořádného,“ řekl Butler, který si ve čtvrté čtvrtině poranil kotník, ale duel dohrál. Heat prohrávali v první půli o dvanáct bodů, ve třetí čtvrtině ale předvedli šňůru 21:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme