Dallasu nepomohlo ani 42 bodů Dončiče a po další porážce je mimo postupové pozice do play-off

Basketbalisté Dallasu utrpěli v NBA další ztrátu v boji o play-off. Navzdory výbornému výkonu Luky Dončiče, který zaznamenal 42 bodů, 10 doskoků a osm asistencí, prohráli v Miami 122:129. Po sedmé porážce z posledních deseti zápasů patří Mavericks v Západní konferenci první nepostupová pozice se ztrátou jedné výhry na Oklahomu. Dallasu zbývá v základní části sehrát čtyři zápasy, z toho tři doma.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luka Dončič..

Luka Dončič.. | Foto: Rich Storry-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Mavericks neuspěli přesto, že stříleli s úspěšností 61 procent z pole a trefili i 14 trojek. Naproti tomu ale zaznamenali jediný ofenzivní doskok. Domácí Heat v utkání vedli až o 18 bodů, už v úvodní čtvrtině jich soupeři nasázeli 44 (44:31). Jejich lídrem byl Jimmy Butler, jenž duel zakončil s 35 body a 12 asistencemi.

Brunson nasázel proti Clevelandu 48 bodů a jeho New York sahá po play-off, Lakers porazili Minnesotu

Číst článek

„Výhra je výhra. Nelíbí se mi, že jsme soupeři povolili střelbu s úspěšností 61 procent, ale na druhou stranu jsem rád, že i přesto jsme dokázali uspět,“ uvedl Butler.

Mavericks vyhráli všech předchozích sedm zápasů v sezoně, v nichž měli více než šedesátiprocentní úspěšnost střelby, tentokrát to ale nestačilo a po utkání si opět vyslechli kritiku od kouče Jasona Kidda. „Naše obrana neexistovala. Nebyli jsme schopni soupeře zastavovat,“ zlobil se. Dončičovi s 31 body sekundoval Tim Hardaway.

Duel sousedů v tabulce Západní konference mezi New Orleans a Los Angeles Clippers vyhráli domácí Pelicans 122:114 a na sedmém místě se přiblížili k soupeři na jediné vítězství a mají zápas k dobru. K hlavním strůjcům úspěchu patřili Brandon Ingram s 36 body a osmi asistencemi a Jonas Valančiunas s 23 body a 12 doskoky. Hostům, kterým citelně chyběl střelec Paul George, nestačilo 40 bodů Kawhiho Leonarda.

NBA:
Miami - Dallas 129:122, New Orleans - LA Clippers 122:114.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme