NBA: I mistr Dončič se někdy utne. Boston si poradil s Dallasem, Denver zvítězil podesáté v řadě a je první

Basketbalisté Denveru si v NBA připsali desátou domácí výhru za sebou, když jednoznačně přehráli Los Angeles Clippers 122:91. Uhájili tak první příčku v tabulce Západní konference před Memphisem, který zvítězil 123:115 v Orlandu. Východu i celé soutěži nadále vládne Boston, jenž si poradil s Dallasem 124:95. Utah vyhrál 131:114 nad Houstonem i díky 49 bodům Lauriho Markkanena. Finská hvězda si vylepšila osobní rekord.

Tento článek je více než rok starý.

Denver Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Covington při svém pokusu o zakončení proti Vlatku Cancarovi

Robert Covington při svém pokusu o zakončení proti Vlatku Cancarovi | Foto: USA TODAY Sports | Zdroj: Profimedia

Denver od začátku soupeře jasně přehrával. Zejména díky rozehrávači Jamalovi Murrayovi dobře začal a ve třetí čtvrtině vedl už o 43 bodů. Trenéři pak mohli šetřit opory a dát prostor náhradníkům.

Základní sestava Clippers dala dohromady jen 26 bodů a nikdo ze zahajovací pětky neměl dvouciferný počet bodů, naopak na straně Nuggets mělo devět hráčů devět a více bodů.

Dončič všemi pokusy z dálky minul

Boston ukončil Dallasu sedmizápasovou vítěznou šňůru, od začátku dominoval a postupně utekl až na rozdíl 30 bodů. Jayson Tatum si připsal triple double za 29 bodů, 14 doskoků a 10 asistencí.

Zastínil tak nejlepšího střelce soutěže Luku Dončiče, který si tentokrát neporadil s obranou Bostonu a minul všech šest střel z dálky. Celkem měl 23 bodů a v poslední čtvrtině už za rozhodnutého stavu nenastoupil.

„Když předvádíme náš nejlepší basketbal, tak hrajeme opravdu dobře v útoku i v obraně. A na týmu se mi líbí, že se vždy dokáže rychle vzpamatovat z nepovedeného zápasu a odpovědět výkonem, jako byl ten dnešní,“ připomněl trenér Bostonu Joe Mazzulla minulou vysokou porážku s Oklahomou 117:150.

Pohodlný náskok Grizzlies udrželi

Memphis rozhodl zápas s Orlandem ve druhé čtvrtině, v níž nastřílel 43 bodů a získal do poločasu dvaadvacetibodový náskok. Domácí Magic sice ještě zabojovali a dvě minuty před koncem snížili na rozdíl šesti bodů, ale Grizzlies už si výhru vzít nenechali. A to hlavně díky Ja Morantovi a jeho 32 bodům a Jarenovi Jacksonovi, který přispěl 31 body a 10 doskoky.

„Jaren udal tón zápasu. Už v první čtvrtině měl tři bloky a svou fyzickou hrou pod košem nám hodně pomohl. Byl to od něj jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Ne-li nejlepší,“ uvedl trenér Memphisu Taylor Jenkins.

Markkanen potvrdil, že v Utahu prožívá svou zatím nejlepší sezonu, a výrazně si vylepšil osobní maximum, což dosud bylo 38 bodů. Proti Houstonu trefil šest trojek a všech 13 trestných hodů a 49 body řídil výhru v Houstonu.

„Velkou zásluhu na tom mají moji spoluhráči a trenéři. Dostávají mě do dobrých pozic. Odvádějí skvělou práci, kterou já pak už jen zúročím,“ prohlásil Markkanen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme