Denver míří do play off NBA, klíčové vítězství nad Memphisem řídil s obvazem hlavy rekordman Jokić

Basketbalisté Denveru si počtvrté za sebou zahrají play off NBA. Ve svém předposledním utkání základní části zvítězili 122:109 nad Memphisem a na šesté příčce Západní konference mají náskok dvou výher na sedmou Minnesotu. Té nepomohlo ani vítězství 127:121 nad San Antoniem, které 49 body řídil Anthony Edwards. Timberwolves čeká předkolo. Vítězem Východní konference už je jistě Miami, jemuž pomohly prohry Bostonu a Philadelphie.

Tento článek je více než rok starý.

Denver Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský pivot Nikola Jokič s obvazem hlavy po krvavém zranění

Srbský pivot Nikola Jokič s obvazem hlavy po krvavém zranění | Foto: Isaiah J. Downing | Zdroj: Reuters/USA TODAY Sports

Denver táhl za výhrou nad Memhisem tradičně srbský pivot Nikola Jokić, který zaznamenal 35 bodů, 16 doskoků a 6 asistencí. Stal se zároveň prvním hráčem v historii NBA, který v jedné sezoně nasbíral 2000 bodů, 1000 doskoků a 500 asistencí.

Jokić přitom hned v první minutě zápasu dostal neúmyslně loktem do hlavy a kvůli krvavé ráně musel být ošetřován a dohrával s ovázanou hlavou.

Přesto dokázal být opět hlavní hvězdou svého týmu. Proti druhému celku Západní konference zařídil pro Denver až třicetibodové vedení.

„Boj o cenu pro nejužitečnějšího hráče sezony vlastně ani není bojem. Tady je naprosto jasno,“ naznačil trenér Denveru Michael Malone, že očekává, že jeho svěřenec obhájí cenu MVP. „Neříkám, že tu nejsou další skvělí hráči, ale to, co předvádí Nikola, je prostě neskutečné,“ dodal.

Play off nebo předkolo?

Výhra Denveru rozluštila poslední tajenku. Už je jasno o všech postupujících do play off i do předkola, kam putuje Minnesota.

Té nestačil ani nový osobní rekord Edwardse, který sahal po překonání padesátibodové hranice, ale v závěru několikrát minul. I tak 49 bodů je druhý nejlepší výkon hráče Minnesoty v této sezoně. Pouze Karl-Anthony Towns dal před měsícem dokonce 60 bodů.

Satoranský i Krejčí v NBA nastříleli devět bodů, jejich týmy ale prohrály. Durant nasázel triple double

Číst článek

Obhájci titulu Milwaukee Bucks zvítězili 127:121 nad Bostonem a posunuli se na druhé místo Východní konference. Zároveň rozhodli o tom, že Miami půjde do play off z první příčky Východu. Na výhře Bucks se 29 body podíleli Janis Adetokunbo a Jrue Holiday.

Toronto potvrdilo dobrou formu výhrou 119:114 nad Philadelphií, se kterou se může potkat v play off. Hlavní hvězdou byl Pascal Siakam; zaznamenal triple double za 37 bodů, 11 doskoků a 12 asistencí.

Při výhře Charlotte 129:101 nad Orlandem byli vyloučeni hned tři hráči. Při strkanici ve čtvrté čtvrtině byli nejaktivnější Robin Lopez, Admiral Schofield z Orlanda a Montrezl Harrell z Charlotte a sudí je proto z utkání vyřadili.

NBA

Charlotte - Orlando 128:101, Denver - Memphis 122:109, Golden State - LA Lakers 128:112, Milwaukee - Boston 127:121, Minnesota - San Antonio 127:121, New Orleans - Portland 127:94, Toronto - Philadelphia 119:114.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme