Atlanta prohrála s Denverem o 20 bodů. Krejčí odehrál za Hawks dvě a půl minuty s jedním doskokem

Basketbalisté Denveru už se dělí s Bostonem o pozici nejlepšího týmu NBA. V sobotním programu porazili doma Atlantu s českým reprezentantem Vítem Krejčím 128:108 a mají teď stejnou bilanci jako dosavadní lídr soutěže, který o den dříve prohrál. Těsně za nimi je Milwaukee, které zvítězilo nad Miami 123:115 zásluhou triple doublu Janise Adetokunba, který zaznamenal 35 bodů, 15 doskoků a 11 asistencí.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Atlanty jsou na 8. místě Východní konference

Basketbalisté Atlanty jsou na 8. místě Východní konference | Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Los Angeles Lakers prohráli v hale New Orleans 126:131. LeBron James za hosty nastřílel 27 bodů a už ho dělí jen 36 od historického rekordu Kareema Abdula-Jabbara. Teoreticky by mohl na metu 38.387 bodů dosáhnout už v příštím zápase s Oklahomou.

Denver měl zápas s Atlantou pod kontrolou od druhé čtvrtiny, a to především zásluhou Jamala Murrayho, který si 41 body vytvořil nové maximum sezony. Nikola Jokič přidal osmnáctý triple double sezony za 14 bodů, 18 doskoků a 10 asistencí.

Hawks sice ve druhé půli snížili ztrátu 27 bodů až na osm, ale domácí další pasáž ovládli 15:2, z toho 11 bodů dal Murray. Krejčí odehrál dvě a půl minuty a zaznamenal jeden doskok.

Milwaukee vyhrálo už posedmé za sebou a během této šňůry má Adetokunbo průměr 39,4 bodu na zápas. Tentokrát skončil mírně pod tímto průměrem, ale proti dobré obraně Miami raději volil přihrávky na volné spoluhráče a 11 asistencemi si vyrovnal sezonní maximum.

„Moc dobře známe Miami. Víme, že si v obraně hodně pomáhají a jsou agresivní, je proto třeba rychle pohybovat míčem a dělat správná a rychlá rozhodnutí. A to se nám dařilo,“ řekl Adetokunbo.

Nečekanou hvězdou večera se stal Cam Thomas, který kariérním maximem 44 bodů dovedl oslabený Brooklyn k výhře 125:123 nad Washingtonem.

Brooklyn postrádal proti Washingtonu Kevina Duranta, Kyrieho Irvinga a Bena Simmonse, během zápasu se Nets navíc zranili Seth Curry a Markieff Morris. Nets prohrávali až o 23 bodů, než zápas proměnil ve svou show jednadvacetiletý náhradník Thomas. V posledních 15 minutách nastřílel 30 bodů včetně vítězného koše s faulem 12 sekund před koncem a zařídil Brooklynu velmi cenné vítězství.

Thomas přitom má sezonní průměr osm bodů na zápas. Jeho dosavadním maximem bylo 33 bodů.

„Všichni jsme tu profíci. Není to tak, že by to byl tým dvou hráčů a ostatní jim jen podávali míče. Dnes někteří hráči nebyli, tak jejich role museli převzít jiní,“ řekl Thomas, kterému vydatně pomáhal Edmond Summer, který si 29 body rovněž vytvořil kariérní maximum v NBA.

Washington se stal prvním týmem za posledních 25 let, který prohrál dva zápasy po sobě, ve kterých vedl už dvacetibodovým rozdílem. „Co k tomu říct? Děláme stupidní chyby a rozhodně se nedá říci, že bychom hráli naplno. Zase nám výhra utekla mezi prsty,“ konstatoval pivot Wizards Kristaps Porzingis.

Oklahoma odehrála ofenzivní představení proti Houstonu a zvítězila 153:121. Shai Gilgeous-Alexander k tomu přispěl 42 body.

Také Damian Lillard se dostal na 40 bodů, ale ani to nestačilo Portlandu k odvrácení porážky 121:129 s Chicagem, které táhl s 36 body Zach LaVine. Podobně na tom byl Jalen Brunson, jehož 41 bodů nepomohlo New Yorku, který prohrál 128:134 s Los Angeles Clippers po prodloužení.

Obhájci titulu Golden State Warriors zvítězili 119:113 nad Dallasem, jemuž chyběl zraněný Luka Dončič. Zápas ale nedohrál klíčový hráč Warriors Steph Curry, který si poranil nohu. Diagnoza zatím není známa.

Výsledky NBA:

Brooklyn - Washington 125:123, Chicago - Portland 129:121, Denver - Atlanta 128:108 (za hosty Krejčí 1 doskok), Detroit - Phoenix 100:116, Golden State - Dallas 119:113, Milwaukee - Miami 123:115, New Orleans - LA Lakers 131:126, New York - LA Clippers 128:134 po prodl., Oklahoma City - Houston 153:121.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme