Durant zářil proti Detroitu a 51 body stanovil bodový rekord sezony NBA, dařilo se i Jamesovi

Basketbalista Kevin Durant zařídil Brooklynu vítězství 116:104 nad Detroitem, když 51 body stanovil nový bodový rekord této sezony NBA. K tomu přidal i sedm doskoků a devět asistencí. Zazářil i LeBron James, který si připsal triple double za 30 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí a pomohl Los Angeles Lakers k vítězství 106:94. Tomáš Satoranský si při prohře New Orleans se San Antoniem 97:112 připsal tři asistence.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Durant

Kevin Durant | Foto: Jerome Miron | Zdroj: Reuters

Dosud v této sezoně dosáhl na 50 bodů jen Stephen Curry na začátku listopadu. Nyní na něj navázal Durant, který padesátku pokořil posedmé v kariéře, ale poprvé po třech letech. Skvěle tak zastoupil absentujícího Jamese Hardena. Pro obranu Detroitu byl téměř nezastavitelný.

Philadelphia udolala na domácí palubovce Golden State. Curry si musí na rekordní zápis počkat

Číst článek

„Věděl jsem, že dnes zřejmě budu muset v útoku trochu přidat na střelbě. Ztráceli jsme míče více, než bychom měli, a tak jsem si řekl, že bude lepší, když budu střílet,“ popsal Durant.

„Je zábava sledovat Kevina, když hraje takhle. A být toho součástí je ještě lepší. Neuvidíte moc takových zápasů, jaký měl dnes,“ dodal Patty Mills, který přispěl Brooklynu 18 body.

Pro Detroit to byla dvanáctá porážka v řadě. Nestačilo mu ani 26 bodů nováčka Cade Cunninghama. Přitom ještě na začátku poslední čtvrtiny Pistons vedli. Pak ale Durant nastartoval šňůru 18:1, kterou Brooklyn zápas otočil a zlomil soupeře.

Sestřih utkání Detroit - Brooklyn

Výhry Lakers, Miwaukee a San Antonia

Ještě větší obrat předvedli Lakers, kteří s Orlandem prohrávali téměř celý první poločas. V úvodu druhé půle ale Lakers předvedli málo vídanou šňůru 23:0, během které měl James 14 bodů, dvě asistence a dva bloky. Týmu tak pomohl získat vedení o 25 bodů a po dosažení triple doublu mohl jít odpočívat.

Triple double si připsal také Janis Adetokunbo, který dovedl Milwaukee k výhře 112:97 nad New Yorkem 20 body, 10 doskoky a 11 asistencemi. New Yorku nepomohl ani skvělý debut nováčka Quentina Grimese, který ve svém prvním zápase v NBA zaznamenal 27 bodů a sedmi trojkami stanovil nováčkovský rekord klubu.

Sestřih zápasu New York – Milwaukee

New Orleans se snažilo držet se San Antoniem krok tři čtvrtiny, jenže na začátku té poslední dovolili Spurs odskočit na dvouciferný rozdíl a San Antonio už si vítězství v klidu pohlídalo. Dejounte Murray k tomu přispěl triple doublem za 10 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí.

Satoranský odehrál za Pelikány necelých 17 minut, během nichž minul tři své střely a třikrát nahrál na koš spoluhráčům. S ním na hřišti Pelikáni vyhráli o 4 body, což je nejlepší hodnota v týmu.

Výsledky NBA

Detroit - Brooklyn 104:116, LA Lakers - Orlando 106:94, New York - Milwaukee 97:112, Oklahoma City - Dallas 84:103, Portland - Minnesota 111:116, San Antonio - New Orleans 112:97 (za hosty Satoranský 3 asistence).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme