Kamerunský pivot Embiid v NBA opět zazářil, v zápase s Indianou vykročil za korunou krále střelců

Basketbalista Joel Embiid udělal výrazný krok ke koruně krále střelců NBA. V sobotním utkání pomohl Philadelphii 41 body a 20 doskoky k výhře nad Indianou 133:120 a před posledním duelem základní části má s průměrem 30,6 bodu na zápas výrazný náskok na Janise Adetokunba, který má průměr 29,9 bodů. Pokud se kamerunskému rodákovi Embiidovi podaří vedení udržet, ovládne střeleckou statistiku jako první neamerický hráč v historii.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Joel Embiid

Basketbalista Joel Embiid | Foto: Gregory Fisher | Zdroj: Reuters, USA TODAY Sports

S Embiidem mohli o korunu krále střelců soupeřit i LeBron James a Kevin Durant, kteří mají průměry 30,3 a 30,1 bodu, ale nesplňují podmínku minimálně 58 odehraných zápasů. Oba totiž kvůli zdravotním problémům velkou část sezony vynechali.

Embiidova show proti Indianě

Embiid, kterého čeká v neděli poslední zápas s Detroitem, tak pravděpodobně bude prvním pivotem za posledních 22 let, který se stane nejlepším střelcem sezony. Jako poslednímu na této pozici se to v roce 2000 povedlo Shaquillovi O'Nealovi. A naposledy měl pivot průměr přes 30 bodů v roce 1977, kdy Bob McAdoo nastřílel 31,1 bodu na zápas.

Satoranský i Krejčí nastoupili v NBA v základu, oba jejich celky ale zápasy prohrály

Číst článek

„Jak vždy říkám, snažím se dominovat každý zápas a být nejlepším hráčem, jak to jen jde. Občas to čísla neukážou, ale teď to vypadá docela dobře,“ řekl Embiid po výhře nad Indianou, v níž jako první hráč v této sezoně nasbíral přes 40 bodů a 20 doskoků v jediném zápase.

„Tady se píše historie,“ řekl k Embiidovi trenér Philadelphie Doc Rivers. „V historii soutěže jsme tu neměli hráče, který má zároveň tolik síly a tolik dovedností jako Embiid,“ souhlasil kouč Indiany Rick Carlisle.

Memphis zvítězil 141:114 nad New Orleans a 56. vítězstvím v sezoně vyrovnal klubový rekord z ročníku 2012/13., který může v příštím duelu s Bostonem překonat. Grizzlies navíc výhrou oslavili návrat svého klíčového hráče Ja Moranta po zranění. Hvězdný rozehrávač přispěl k výhře 21 body a 9 asistencemi.

Golden State Warriors vyhráli 100:94 nad San Antoniem a před posledním kolem drží třetí příčku v Západní konferenci o jednu výhru před Dallasem.

Výsledky NBA

LA Clippers - Sacramento 117:98, Memphis - New Orleans 141:114, Philadelphia - Indiana 133:120, San Antonio - Golden State 94:100.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme