Embiid se vrátil po otřesu mozku a pomohl Philadelphii k výhře nad Miami. Uspěl i Dallas

Basketbalisté Philadelphie využili ve třetím utkání prvního kola play-off NBA proti favorizovanému Miami návratu zraněné hvězdy Joela Embiida, vyhráli 99:79 a snížili stav série na 1:2. Kamerunský pivot nasbíral 18 bodů a 11 doskoků. Uspěl také Dallas, který v domácí hale zvítězil i díky skvělému výkonu Luky Dončiče nad Phoenixem 103:94 a rovněž snížil stav série proti nejlepšímu týmu základní části na 1:2

Tento článek je více než rok starý.

Video Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Joel Embiid se vrátil do hry s ochrannou maskou

Joel Embiid se vrátil do hry s ochrannou maskou | Foto: Matt Slocum | Zdroj: ČTK / AP

Embiid ještě zdaleka není zdravý. Týden strávil zotavováním se z otřesu mozku, poraněnou očnici si chrání maskou a po sezoně bude muset na operaci s palcem, přesto jeho přítomnost Sixers výrazně pomohla. Kandidát na cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže na hřišti strávil přes 36 minut.

Úspěch favoritů v NBA. Miami opět srazilo oslabenou Philadelphii, Phoenix si lehce poradil s Dallasem

Číst článek

„Máme velkou šanci vyhrát letos celou ligu. Jen musíme zůstat zdraví,“ řekl po utkání Embiid. „Každý plán, jehož součástí je i Joel, je prostě lepší než jakýkoli jiný,“ uvedl spokojený kouč Sixers Doc Rivers.

Domácí po třetí čtvrtině vedli o tři body a schylovalo se k dramatu, poslední část ale ovládli 31:14. Nejlepšími střelci vítězů byli Danny Green a Tyrese Maxey, oba s 21 body. Trefili sedm, respektive pět trojek.

James Harden přidal 17 bodů, osm doskoků a šest asistencí. Hlavně Green a Maxey proměnili v závěru důležité koše, a tak Embiid, unavený po týdenní absenci, nemusel spoléhat pouze na sebe.

Sixers přeskákali nasazenou jedničku Východní konference 44:35, z toho 36:25 v obraně. Hráči Heat navíc trefili jen sedm trojek z 30 - domácí Green potřeboval na stejný počet úspěšných střel devět pokusů. Miami k úspěchu nestačilo ani 33 bodů Jimmyho Butlera, 14 bodů přidal Tyler Herro, nikdo další však tým nepodpořil víc než devíti body.

Po čtyřzápasové absenci naskočil do hry i Kyle Lowry, za 25 minut ale nedal ani bod. Floridský tým bude mít možnost navýšit vedení v sérii v neděli, kdy opět nastoupí na palubovce soupeře.

Sestřih utkání Philadelphia - Miami

První výhra Dallasu

Hrozbu ztráty 0:3 odvrátil také Dallas, který během pátečního utkání vedl nad Phoenixem až o 18 bodů. Dončić se prosadil 26 body, 13 doskoky a devíti asistencemi. Poprvé v sérii zazářil i Jalen Brunson, jenž nasbíral 28 bodů.

Mavericks ve výsledku ani příliš nevadilo, že na 13 trojek potřebovali 39 pokusů, zatímco Suns na stejný počet jen 28. Přinutili totiž soupeře k 17 ztrátám, zatímco sami jich měli jen osm.

Dončićovi a Brunsonovi sekundovali Reggie Bullock a Dorian Finney-Smith, oba se 14 body a čtyřmi trojkami. Phoenixu nestačilo 19 bodů Jae Crowdera, 18 bodů Devina Bookera a 16 bodů a 11 doskočených míčů Deandreho Aytona. Chris Paul v den svých 37. narozenin zůstal na 12 bodech, navíc ztratil sedm míčů, všechny v úvodním poločase.

Pro Dallas byla klíčová třetí čtvrtina, kdy poločasový náskok sedmi bodů postupně navýšil až na vedení 82:67. Čtvrté utkání se hraje rovněž v neděli.

Sestřih utkání Phoenix - Dallas

2. kolo play off NBA:

Východní konference - 3. zápas:
Philadelphia - Miami 99:79, stav série 1:2.

Západní konference - 3. zápas:
Dallas - Phoenix 103:94, stav série 1:2.

Pavouk play-off NBA

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme