Velký comeback v NBA, Memphis otočil zápas i sérii s Minnesotou. Morant zazářil triple doublem

Basketbalisté Dallasu v play-off NBA zvítězili na palubovce Utahu 126:118 a ujali se v sérii prvního kola vedení 2:1. Podruhé za sebou vyhráli i bez Luky Dončiće, kterého stále trápí poraněné lýtko. Uspěl také Memphis, i když s Minnesotou prohrával o 26 bodů. Nakonec zvítězil 104:95 i díky triple doublu Ja Moranta. Golden State vyhrál v Denveru 118:113, v sérii vede 3:0 a je krok od postupu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hvězda Memphisu Ja Morant přehazuje bránícího Karla-Anthonyho Townse z Minnesoty

Hvězda Memphisu Ja Morant přehazuje bránícího Karla-Anthonyho Townse z Minnesoty | Foto: Brad Rempel | Zdroj: Reuters/USA TODAY Sports

Dallas překvapil v Salt Lake City i díky dalšímu skvělému výkonu rozehrávače Jalena Brunsona, který si i s bolavými zády připsal 31 bodů. Trefil 12 z 22 střel a přidal pět asistencí.

Embiidova trojka sekundu před koncem rozhodla, Philadelphii už v play-off NBA stačí jediná výhra

Číst článek

„Tenhle tým mám opravdu rád. Jsme bojovníci a to, že se mi daří, vychází z naší hry,“ chválil Brunson spoluhráče. Během utkání ho záda rozbolela po střetu s Roycem O'Nealem, navíc za protesty obdržel technickou chybu.

„Liga musí reagovat. Hned po zápase,“ láteřil trenér Dallasu Jason Kidd.

Jazz v poločase prohrávali o 17 bodů, po přestávce se ale vzchopili a ve čtvrté čtvrtině dokonce o bod vedli. Brunson však odpověděl šesti body, další čtyři přidal Spencer Dinwiddie a Mavericks se dostali do vedení 113:104, které už nepustili. Před čtvrtým utkáním, jež se bude hrát opět v Utahu, vedou 2:1.

Dinwiddie dal v zápase 20 bodů, Maxi Kleber přispěl 17 body včetně čtyř trojek. Jazz nestačilo 32 bodů Donovana Mitchella, 24 bodů Bojana Bogdanoviće a 21 bodů Mikea Conleyho. Pivot Rudy Gobert zůstal na 15 bodech a měl na kontě mimo jiné i 16 minusových bodů.

Sestřih duelu Dallasu proti Utahu:

Memphis otočil zápas na hřišti Minnesoty poté, co posledních 13 minut ovládl v poměru 42:12. Uspěl i díky prvnímu triple doublu v play-off v klubové historii, který nasbíral Morant za 16 bodů, 10 doskočených míčů i asistencí.

Další hvězdou hostů byl Desmond Bane, který nastřílel 26 bodů včetně sedmi trojek, což je rovněž klubový rekord ve vyřazovacích bojích. Brandon Clarke přidal 20 bodů, z toho 16 ve druhém poločase.

„Našli jsme způsob, jak jim v obraně vystavit stopku. Díky ní jsme se pak chytili i v ofenzivě,“ těšilo Moranta.

„Pokaždé, když se dostaneme do vysokého vedení, znervózníme," litoval rozehrávač Minnesoty D'Angelo Russell, autor 22 bodů. „Víme, že v play-off nedostaneme nic zadarmo. Ani bychom to tak nechtěli,“ dodal jeho spoluhráč Patrick Beverley.

Za očekáváním opět zůstal Karl Anthony Towns, který dal osm bodů při čtyřech střelách. V posledních dvou zápasech si připsal víc faulů (10) než košů z pole (7). Minnesota prohrává v sérii 1:2.

Sestřih duelu Memphisu proti Minnesotě:

Denveru nepomohl v třetím utkání proti Golden State ani heroický výkon Nikoly Jokiće, jenž nastřádal 37 bodů, 18 doskoků, pět asistencí a tři zisky. Domácím nebyla nic platná ani jasná převaha na doskoku 49:35 a jsou před čtvrtým duelem na pokraji vyřazení.

Warriors táhli Jordan Poole a Stephen Curry, kteří dali shodně po 27 bodech, a Klay Thompson s 26 body. Thompson v utkání předstihl v počtu trojek Raye Allena a v historické tabulce play-off mu patří třetí pozice s 386 zásahy. První je Curry se 480, druhý LeBron James jich má na kontě 432.

Sestřih duelu Golden State proti Denveru:

Výsledky 1. kola play off NBA

Minnesota - Memphis 95:104, stav série 1:2; Utah - Dallas 118:126, stav série 1:2; Denver - Golden State 113:118, stav série 0:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme