Houston a Golden State míří do finále konference, Durant nastřílel 38 bodů

Basketbalisty Golden State a Houstonu dělí už jen jedno vítězství od očekávaného vzájemného souboje ve finále Západní konference play off NBA.

Tento článek je více než rok starý.

New Orleans Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Durant (vlevo) byl hlavním strůjcem vítězství Golden State v New Orleans

Kevin Durant (vlevo) byl hlavním strůjcem vítězství Golden State v New Orleans | Foto: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Warriors jako úřadující šampioni se ve 2. kole ujali vedení 3:1 na zápasy nad New Orleans po výhře 118:92 hlavně zásluhou přesné mušky Kevina Duranta. Rockets, nejlepší tým základní části, zvítězil na palubovce Utahu 100:87 a také vede 3:1 na utkání.

Durant se postaral o první dva koše Golden State a to neuběhla ani minuta a půl ze zápasu. Na palubovce Palicans celkově strávil dvojnásobný olympijský šampion 36 minut a během nich se postaral o 38 bodů (proměnil 15 z 27 střel z pole) a přidal devět doskoků a pět asistencí.

„Pro mě je nejlepší, když nemusím řešit ty věci po zápase, ať už je výsledek jakýkoli,“ přiznal zámořským novinářům hlavní strůjce vítězství. „Snažím se hrát pořád stejně, s elánem a to nehledě na to, jestli mi to zrovna padá nebo naopak ne. Stačí nepřestat střílet a být agresivní,“ dodal svůj recept devětadvacetiletý křídelník.

Také ústřední rozehrávač Warriors Stephen Curry, který zaznamenal 23 bodů, brzy pochopil, že dostat míč do rukou Duranta bude v tomhle duelu žádoucí. „Stačí ho (Duranta) dostat a pak přihrávkou najít ve správné pozici. Někdy to opravdu není těžké, třeba jako dnes, postačí na něj míč dostat“ dodal po čtvrtém utkání, ve kterém se spoluhráči vedli až o 26 bodů.

V dresu New Orleans byl nejlepším střelcem s 26 body pivot Anthony Davis, který doskočil i 12 míčů. Jenže úspěšnost střel z pole dobrou neměl stejně jako celý tým New Orleans. E’Twaun Moore byl výjimka, když sice také proměnil 8 pokusů, ale vyslal na koš o osm balonů méně než Davis. Jrue Holiday přispěl 19 body.

Houston v Utahu ani jednou neprohrával a dokráčel si pro postupový mečbol. Na výsledku 100:87 měl hlavní zásluhu Chris Paul slavící 33. narozeniny. Postaral se totiž o 27 bodů, 12 doskoků a šest asistencí. Zdatně mu sekundoval autor 24 bodů James Harden, který Paula v dosavadním průběhu ročníku většinou svými výkony převyšoval. Clint Capela pomohl 12 body, 15 doskoky a šesti bloky.

Rockets byli letos hodně chváleni za útočnou fázi, ale s přibývajícími zápasy v play off prokazují, že ani pevná a precizní defenziva jim není cizí. Dvouciferný počet bodů dovolila nastřílet jen třem hráčům Jazz. Adept na nováčka roku Donovan Mitchell stihl 25 bodů a devět doskoků než se vyfauloval. 15 bodů měl na kontě Joe Ingles. Pivot Rudy Gobert se dostal na 11 bodů a 10 doskoků.

2. kolo play off NBA:
Západní konference - 4. zápasy:
New Orleans - Golden State 92:118, stavé série 1:3, Utah - Houston 87:100, stav série 1:3.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme