Obrat v poslední minutě. Basketbalisté Golden State vyhráli i druhý zápas semifinále NBA

Basketbalisté Golden State sice většinu druhého semifinále NBA s Portlandem prohrávali, přesto dokázali v poslední minutě zvrátit domácí duel na svou stranu a vyhrát 114:111. Před přesunem série do Portlandu tak vedou 2:0 na zápasy. Stephen Curry se o to postaral 37 body, osmi doskoky a osmi asistencemi.

Tento článek je více než rok starý.

Oakland Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Warriors opět postrádali zraněného Kevina Duranta a Blazers toho chtěli využít. Už v první čtvrtině získali náskok, který do poločasu narostl až na 17 bodů. Jenže druhou půli odstartoval osmi body po sobě Steph Curry, další dvě trojky přidal Klay Thompson a Warriors se šňůrou 13:0 vrátili do hry.

Milwaukee vstoupilo úspěšně do semifinále NBA proti Torontu. Utkání otočilo v posledních minutách

Číst článek

V poslední části sice Portland opět získal nad utkáním kontrolu a vedl o osm bodů, ale pak se objevil nečekaný hrdina na straně domácích Kevon Looney, který dal v poslední čtvrtině důležitých sedm bodů.

Curryho bratr Seth sice minutu před koncem trojkou zajistil Portlandu těsné vedení, ale právě Looney smečí po nahození od Draymonda Greena zařídil obrat. A Green pak sám výhru pojistil. Portland už se v poslední minutě neprosadil, snahu Damiana Lillarda o vyrovnávací trojku zastavil dobrou obranou Andre Iguodala.

„Většinu utkání nás přehrávali, ale nakonec jsme si výhru ukradli,“ řekl trenér Warriors Steve Kerr. „Druhé zápasy jsou vždy nejtěžší. Nakonec nám to ale vyšlo,“ dodal.

Lillard v utkání nastřílel 23 bodů a přidal 10 asistencí. CJ McCollum měl 22 bodů a Seth Curry 16. Warriors se vedle 37 bodů Stephena Curryho mohli opřít o 24 bodů Thompsona a 16 bodů, 10 doskoků a sedmi asistencí Greena. Looney přidal 14 bodů, přičemž jen dvakrát v sezoně jich dal více.

Bez Duranta se Warriors budou muset obejít ještě minimálně v následujících dvou zápasech. Nejužitečnější hráč bojů o trofej v posledních dvou letech stále laboruje se zraněným lýtkem, podle doktorů je pravděpodobnější varianta, že by případně mohl zasáhnout až do finálové série. Durant vede ligové statistiky play off s průměrem 34,2 bodu na zápas.

Finále Západní konference play-off NBA - 2. zápas:
Golden State - Portland 114:111, stav série: 2:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme