Obhájci titulu Golden State Warriors prohráli v NBA čtvrtý zápas ze šesti, Boston je porazil 128:95

Basketbalisté Bostonu v NBA uštědřili obhájcům titulu z Golden State na jejich palubovce debakl 128:95. Warriors tak prohráli čtvrtý z posledních šesti zápasů, přesto drží první příčku v tabulce Západní konference před Denverem a další trojicí pronásledovatelů. Na Oklahomu a Portland se totiž po úterních porážkách už dotáhl Houston, který přehrál druhý tým Východu Toronto 107:95 a připsal si šestou výhru v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Oakland Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marcus Smart (vpravo) z Boston Celtics střílí přes obranu Stephena Curryho z Golden State Warriors

Marcus Smart (vpravo) z Boston Celtics střílí přes obranu Stephena Curryho z Golden State Warriors | Zdroj: Reuters

Golden State nefungovala obrana, Boston tak už v poločase vedl o 25 bodů a v klidu si hlídal vítězství. Výraznou měrou k tomu přispěl často kritizovaný Gordon Hayward, který odehrál jedno z nejlepších utkání v sezoně a za 28 minut dal 30 bodů s úspěšností střelby 75 procent. Kyrie Irving přidal 19 bodů a 11 asistencí. Za Warriors, kterým chyběl Klay Thompson, byl nejlepším střelcem s 23 body Stephen Curry.

Donovan Mitchell dovedl 46 body Utah k výhře nad nejlepším týmem NBA Milwaukee

Číst článek

Výhru Houstonu opět dirigoval nejlepší střelec soutěže James Harden, který zaznamenal 35 bodů. Alespoň 28 bodů dal Harden už podevětatřicáté za sebou, což je druhá nejdelší série v historii. Rekord drží s 71 zápasy Wilt Chamberlain.

Gerald Green přispěl 18 body, z nichž 11 dal v poslední čtvrtině. Za Toronto dal 26 bodů Kawhi Leonard, přesto Raptors přišli o sedmizápasovou domácí neporazitelnost.

Portland překvapivě prohrál 111:120 s předposledním týmem Západu Memphisem. A to především díky novému osobnímu rekordu 40 bodů v podání Mikea Conleyho. Přitom ještě v poslední čtvrtině Grizzlies o devět bodů prohrávali, ale Conley dal v závěru 19 bodů a dotáhl tým k obratu.

Ještě o bod více nastřílel pivot Minnesoty Karl-Anthony Towns, který 41 body a 14 doskoky nasměroval Timberwolves k výhře 131:120 nad Oklahomou.

James Harden nastřílel v NBA 58 bodů, jeho Houston porazil Miami 121:118

Číst článek

Potvrdil tak velmi dobrou formu: v posledních pěti zápasech nastřílel v průměru 36,4 bodu, což je nejlepší pětizápasová série v historii klubu. Oklahomě tak nepomohl ani návrat Paula George po zranění.

Philadelphia zdolala Orlando 114:106 i díky šesti trojkám JJ Redicka, který celkem zaznamenal 26 bodů a pomohl tak zacelit mezeru po chybějící hvězdě Joelu Embiidovi.

Tobias Harris přidal 21 bodů, Ben Simmons měl 16 bodů, 13 doskoků a osm asistencí. Magic táhl Francouz Evan Fournier s 25 body.

Výsledky NBA:

Golden State - Boston 95:128, Indiana - Chicago 105:96, Memphis - Portland 120:111, Minnesota - Oklahoma City 131:120, Philadelphia - Orlando 114:106, Toronto - Houston 95:107.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme