Domácí série Golden State skončila, Rockets vyrovnali finále konference

Basketbalisté Houstonu ve finále Západní konference NBA vyhráli 95:92 na palubovce Golden State a v sérii srovnali 2:2 na zápasy. Rockets obhájcům titulu připravili ve vyřazovací části první domácí porážku po rekordní sérii 16 vítězství za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Oakland Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Houstonu ve finále Západní konference NBA vyhráli 95:92 na palubovce Golden State

Basketbalisté Houstonu ve finále Západní konference NBA vyhráli 95:92 na palubovce Golden State | Foto: Kelley L Cox-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Houston nejprve v úvodu zápasu vymazal ztrátu 0:12 a v závěru ubránil těsné vedení, když Klay Thompson a Stephen Curry mohli v závěrečných vteřinách poslat zápas do prodloužení, ale oba minuli. V dosavadním průběhu série šlo o nejvyrovnanější duel, protože předchozí zápasy skončily vždy minimálně rozdílem 13 bodů.

Jako Jordan a spol. Basketbalisté Golden State překonali rekordní domácí sérii

Číst článek

Hráči Rockets se vítězstvím velmi rychle oklepali z debaklu ve třetím zápase, který v pondělí prohráli rozdílem 41 bodů. „Myslím, že v obraně jsme dneska předvedli náš úplně nejlepší výkon. Navíc proti týmu s nejlepším útokem,“ uvedl trenér Rockets Mike D'Antoni.

„Zápas si probereme na videu a myslím, že nás to nakopne. Ale je potřeba si uvědomit, že hrajeme proti soupeři, který v základní části nevyhrál 65 zápasů jen náhodou,“ uvedl kouč Golden State Steve Kerr, který se kvůli zranění kolena musel obejít bez křídla Andreho Iguodaly.

Na výhře Houstonu se 30 body podílel James Harden a dalších 27 přidal Chris Paul, v dresu Golden State byl nejlepší Curry s 28 body a Durant s 27, který navíc přidal 12 doskoků.

Finále Západní konference play-off NBA - 4. zápas:

Golden State - Houston 92:95, stav série 2:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme