Basketbalisté Golden State srovnali stav série proti Lakers na 1:1. S 30 body zazářil Klay Thompson

Basketbalisté Golden State dokázali ve druhém utkání druhého kola play-off NBA odpovědět na úvodní vítězství Los Angeles Lakers a vyhráli 127:100. Jednoznačný triumf obhájců titulu měl svého hrdinu v Klayi Thompsonovi, jenž nastřílel 30 bodů včetně osmi proměněných trojek z 11 pokusů. Třetí a čtvrtý zápas série se budou hrát v hale Lakers.

New York (Aktualizováno: 10:30 5. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hrdinou 2. zápasu play-off mezi Golden State a Lakers byl Klay Thompson (vlevo), který nastřílel 30 bodů

Hrdinou 2. zápasu play-off mezi Golden State a Lakers byl Klay Thompson (vlevo), který nastřílel 30 bodů | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

Warriors před více než 18 tisíci fanoušky položili základ k úspěchu ve druhé čtvrtině, kterou vyhráli 41:23. Třetí část ovládli 43:24 a náskok narostl na 30 bodů. Vítězové stříleli s úspěšností 50 procent jak celkově, tak za tři body. Trojek trefili 21 ze 42, Lakers jen 10 z 34.

Warriors opět dominovali i na doskoku, tentokrát 55:40, a připsali si 38 asistencí oproti 27 Lakers. Ve výsledku jim tak ani nevadilo 16 ztrát, což bylo o sedm více, než měli hosté.

Thompson stihl dát 19 bodů za první poločas, 14 body přispěl ve druhé čtvrtině. „Tohle jsou ty chvíle, na které dřete. Tyhle krátké okamžiky euforie a ten stav, kdy jste na vlně a máte pocit, že prostě nemůžete minout, díky tomu všechny ty těžké dny stojí za to,“ pochvaloval si Thompson vydařený zápas.

Stephen Curry přispěl k vítězství 20 body a 12 asistencemi, JaMychal Green dal při prvním startu v play off po čtyřech letech 15 bodů. Draymond Green měl s 11 body, 11 doskoky a devíti asistencemi na dosah triple double.

Tahoun Lakers LeBron James si připsal 23 bodů a sedm doskoků, Rui Hačimura zaznamenal 21 bodů. Anthony Davis tentokrát zůstal na 11 bodech a sedmi doskočených míčích.

„Střílel jsem stejně jako v prvním zápase, jen to tam tentokrát nepadalo,“ konstatoval Davis, jenž v úvodním duelu nasbíral 30 bodů. „Teď se vrátíme domů na svou palubovku a budeme se zase snažit hrát svou hru,“ dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme