Golden State jsou popáté za sebou ve finále NBA. Obhájci titulu porazili Portland 4:0 na zápasy

Basketbalisté Golden State se popáté za sebou probojovali do finále NBA. To se v historii soutěže dosud povedlo jen Bostonu, který byl v šedesátých letech ve finále dokonce desetkrát v řadě. Obhájci titulu v semifinále i v oslabené sestavě porazili Portland 4:0 na zápasy a zopakovali prvenství v Západní konferenci, pondělní čtvrtý duel vyhráli na palubovce soupeře 119:117 po prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Video Portland Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Warriors opět chyběli zranění Kevin Durant a DeMarcus Cousins. Navíc se k nim přidal i zkušený veterán Andre Iguodala. Přesto se týmu trenéra Steva Kerra povedlo opět otočit vývoj zápasu. Ve třetím duelu zvládli obrat poté, co prohrávali o 18 bodů, tentokrát byli ve třetí čtvrtině pozadu o 17.

„I přesto, že jsme postrádali tři důležité hráče, jsme to dokázali. Všichni zabrali, aby chybějící kluky nahradili,“ řekl Curry. „Na finále se snad KD (Durant) a DeMarcus (Cousins) vrátí a budeme si moci nasadit další prsten šampionů,“ dodal.

Basketbalisté Toronta snížili stav série s Milwaukee. Výhru vybojovali až ve druhém prodloužení

Číst článek

Od stavu 95:78 pro Blazers předvedli hosté šňůru 12:0, na které se dvěma trojkami podílel Curry, a Warriors se vrátili do hry. Dvě minuty před koncem pak trojkou srovnal Klay Thompson, a jelikož v posledních 108 sekundách už nikdo nedokázal skórovat, šlo se do prodloužení. V něm dal klíčovou trojku Green, když 40 sekund před koncem zvýšil na rozdíl čtyř bodů. Na to Portland už neměl odpověď.

Green nakonec zaznamenal 18 bodů, 14 doskoků a 11 asistencí, Curry předvedl 37 bodů, 13 doskoků a 11 asistencí. Dosud se nikdy nestalo, aby v play off dva spoluhráči dosáhli v jednom utkání na triple double. Za Portland dal 28 bodů Damian Lillard, který se v semifinále potýkal s poraněnými žebry. Pivot Meyers Leonard si 30 body vytvořil nové osobní maximum.

Curry ve čtvrté čtvrtině minul jeden trestný hod a přerušil svoji unikátní sérii. Do té doby v play off v závěrečných hracích obdobích a prodlouženích proměnil 81 trestných hodů v řadě.

Warriors mohou získat už čtvrtý titul za posledních pět let. Poprvé ale o něj budou bojovat proti jinému soupeři než Clevelandu, který s nimi byl v posledních čtyřech finále. O titul ve Východní konferenci tentokrát bojují Milwaukee a Toronto, po třech zápasech má americký tým navrch nad kanadským v poměru 2:1.

Finále Západní konference play off NBA - 4. zápas:
Portland - Golden State 117:119 po prodl., konečný stav série 0:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme