Basketbalisté Oklahomy překvapili v Houstonu, domácí série Rockets skončila

Basketbalisté Oklahomy si v NBA vyšlápli na vedoucí tým Západní konference Houston 108:102 a ukončili jeho dvacetizápasovou sérii domácích výher. Thunder bojující o play off i tak zůstávají v tabulce sedmí o jednu výhru před osmou Minnesotou, na kterou se ale po vítězství 134:115 v LA nad Clippers dotáhl devátý Denver. Nuggets naopak ukončili i poslední teoretické naděje na postup výběru kouče Doca Riverse do bojují o titul.

Tento článek je více než rok starý.

Houston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oklahoma porazila Houston na jeho vlastní palubovce

Oklahoma porazila Houston na jeho vlastní palubovce | Foto: Troy Taormina-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Vyrovnaný duel mezi Rockets a Thunder se v Texasu rozhodoval až v poslední dvanáctiminutovce. Sedm minut před koncem domácí vedli 92:91. Jenže pak hráči Houstonu čtyři minuty netrefili koš, minuli sedm střel a ještě třikrát ztratili v útoku míč, což už pak nestihli napravit. James Harden se nakonec dostal na 26 bodů, Chris Paul přidal 17.

V hlavní roli LeBron. James připravil Washington o 17bodové vedení, Satoranský hrál 15 minut

Číst článek

Oproti tomu sveřenci kouče Billyho Donovana bojující o důležitou výhru v této části hry soupeře třikrát zblokovali a sami utkání 11 body v řadě otočili. Hlavní podíl na tom měl s 10 asistencemi rozehrávač Russell Westbrook, který se sám postaral o pět rychlých bodů během šňůry, celkem jich měl na kontě 24 stejně jako Paul George. Carmelo Anthony přidal 22 bodů.

Náskok už Oklahoma nepustila, v letošním ročníku potřetí porazila nejlepší tým soutěže a v tabulce je po dalších sobotních výsledcích vyrovnaná s dalšími týmy. Bilanci 46 výher a 34 porážek mají totiž také šesté San Antonio a páté New Orleans. Zajistit si pokračování sezony po konci základní části budou moct Thunder zítra v Miami.

„Dnešní zápas byl důležitý, ale ten pondělní bude minimálně stejně důležitý, protože jestli to v Miami nezvládneme, dnešní výhru znehodnotíme. Bude nám k ničemu,“ burcuje jeden z nejzkušenějších hráčů Anthony. „Byli jsme lepší a nezasloužili si prohrát,“ těšilo křídelníka George.

„Myslel jsem si, že si tady okusíme nejen atmosféru play off už dnes a naladíme, protože na rozdíl od nás (Rockets už nemohou přijít o první místo a chybět tak ve vyřazovací části pozn. red.) hráči Oklahomy bojují o play off, o holé životy,“ říkal zámořským novinářům po utkání kouč Houstonu Mike D’Antoni.

Denver Nuggets stále živí naději na prodloužení sezony, protože ve Staples Center si poradil s domácími Los Angeles Clippers 134:115. Srbský pivot Nikola Jokić zaznamenal triple double za 23 bodů, 11 doskoků i asistencí. San Antonio uspělo nad třetím Portlandem Trail Blazers 116:105 zejména díky LaMarcusi Aldridgeovi. Podkošový hráč Spurs zařídil 10 bodů v poslední části a dostal se na 28 bodů.

Dramatický duel byl k vidění v Oaklandu. Úřadující šampioni z Golden State totiž prohráli s New Orleans 120:126. Byl to souboj ale většinou ne tělo na tělo Kevina Duranta s 41 body a Anthonyho Davise autora 34 bodů, 12 doskoků a 4 bloků. Ve východní konferenci si připsali triumf 115:102 v newyorské Madison Square Garden nad Knicks MIlwaukee Bucks a odskočili tak osmému Washingtonu v tabulce. Wizards mají o výhru méně, porážku více a dva duely před sebou.

NBA:
Chicago - Brooklyn 96:124, Golden State - New Orleans 120:126, Houston - Oklahoma City 102:108, LA Clippers - Denver 115:134, New York - Milwaukee 102:115, San Antonio - Portland 116:105.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme