James Harden nastřílel v NBA 58 bodů, jeho Houston porazil Miami 121:118

Basketbalista James Harden nastřílel ve čtvrtečním utkání NBA 58 bodů a dovedl Houston ke čtvrté výhře v řadě. Druhý nejlepší střelecký výkon v Hardenově kariéře přispěl k vítězství 121:118 nad Miami. Tolik bodů proti floridskému celku ještě nikdo nedal. Přitom ještě v polovině třetí čtvrtiny domácí prohrávali o 21 bodů, jenže poslední část hry pak ovládli 35:20.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

James Harden střílí na koš v zápase proti Miami

James Harden střílí na koš v zápase proti Miami | Foto: David J. Phillip | Zdroj: ČTK/AP

Harden zaostal za svým střeleckým maximem pouze o tři body. V utkání proti Heat trefil osm trojek, z pole poslal do soupeřova koše polovinu ze svých 32 střel. Z čáry trestného hodu se z 18 pokusů nemýlil ani jednou. Vedle 58 bodů zaznamenal ještě deset asistencí a sedm doskoků.

Hardenova třicetibodová série skončila, Houston v NBA přesto vyhrál

Číst článek

„Ve druhé čtvrtině jsme hráli v obraně strašně. Nechali jsme je získat jistotu a oni stříleli přesně. Pak ale až příliš zpohodlněli, takže jsme na druhý poločas vytáhli obranu, donutili je k pár ztrátám a obranou se nastartovali. Byl to dneska z naší strany opravdu velmi dobrý týmový výkon,“ řekl Harden, který ve čtvrté části řídil rozhodující sérii obratu 14:0 deseti body.

„Po utkání jsem dostal statistiky a koukám, že James dal 58 bodů. Všichni jsme po sobě tak trochu nevěřícně koukali. On dal vážně 58 bodů? Nikdo si ani nevšiml a netušil, že se mu tak dařilo. Hrál neuvěřitelně,“ prohlásil Austin Rivers, druhý nejlepší střelec Houstonu se sedmnácti body.

Rozehrávač Houstonu Chris Paul, který se postaral o vítěznou střelu, se dostal na 14 bodů. Na straně poražených měli na kontě 21 bodů Kelly Olynyk a Goran Dragić. Justise Winslow přidal 19 bodů, ale v koncovce zahodil dvě šestky.

Druhá prohra Warriors

Vítězové posledních dvou ročníků z Golden State prohráli podruhé za sebou. Po porážce s Miami nestačili ani na další floridský celek a na palubovce Orlanda podlehli 96:103.

Satoranského asistence pomohly k výhře, Miami porazilo obhájce titulu trojkou v poslední sekundě

Číst článek

Warriors bez Kevina Duranta sice ovládli třetí část 30:11, ale v té poslední propadli 15:33. Třiatřicet bodů Stephena Curryho tak přišlo vniveč stejně jako 21 bodů a 11 doskoků DeMarcuse Cousinse. Ve vítězném mužstvu byl nejvíce vidět Aaron Gordon, autor 22 bodů a 15 doskoků.

Philadelphia si odvezla z Oklahomy vítězství 108:104, Tobias Harris se blýskl 32 body. Ben Simmons zaznamenal 11 bodů, 13 doskoků a 11 asistencí, což byl pro něj 21. triple double. Pouze dva hráči v historii, Oscar Robertson a Magic Johnson, jich měli na kontě před dosažením 23 let více. Triple double si připsal také domácí Russell Westbrook, Thunder však jeho 23 bodů, 11 doskoků i asistencí k úspěchu nepomohlo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme