Harden dotáhl už třetím triple doublem Brooklyn k další výhře, Utah uspěl pojedenácté v řadě

James Harden opět potvrdil, že mu změna týmu svědčí a dovedl basketbalisty Brooklynu v NBA k vítězství 147:125 na hřišti Oklahoma City. V zápase si připsal 25 bodů, 10 doskoků, 11 asistencí a od svého příchodu z Houstonu dosáhl na triple double už potřetí. Nets s Hardenem v sestavě uspěli pošesté z osmi duelů a díky 25 bodům Kyrieho Irvinga jim ani nevadilo, že třetí z hvězd Kevin Durant v utkání proti svému bývalému klubu odpočíval.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

James Harden (vlevo) se spoluhráčem z Brooklynu Kevinem Durantem na archivním snímku

James Harden (vlevo) se spoluhráčem z Brooklynu Kevinem Durantem na archivním snímku | Foto: Brad Penner | Zdroj: Reuters

Nets k výhře nakročili už v prvním poločase, který ovládli o 17 bodů. Soupeře jasně předčili ve vymezeném území, kde zaznamenali 70 bodů oproti 38 bodům domácích.

Harden uvedl, že spolupráce s Irvingem na perimetru vypadá podle představ. „V podstatě pouze musíme najít rovnováhu mezi tím, kdy být agresivní a kdy hrát systémově. Dnes jsme to zvládli velmi dobře a stejně by to dopadlo i s Kevinem v sestavě,“ prohlásil hvězdný rozehrávač.

Lakers v NBA znovu prohráli, bez Davise nestačili na dosud druhý nejhorší tým. Nezadařilo se ani Miami

Číst článek

Thunder nestačilo 48 bodů, o které se rovnoměrně podělili Shai Gilgeous-Alexander a nováček Theo Maledon, jenž proměnil všech šest trojek.

Utah uspěl pojedenácté v řadě, když podruhé za sebou zdolal Dallas, a opět bez Donovana Mitchella. Opora Jazz je kvůli podezření na otřes mozku stále mimo hru, a tak jen z domova sledovala jasný triumf svého celku 120:101. Nejlepším střelcem vítězů byl s 32 body Chorvat Bojan Bogdanovič. Sekundoval mu s 22 body a devíti asistencemi Mike Conley, 18 bodů přidal Jordan Clarkson.

Australan Joe Ingles proměnil při 10 bodech dvě trojky a na prvním místě klubové historie v počtu úspěšných střel z perimetru vystřídal legendu Utahu Johna Stocktona. Na kontě má 847 trojek, o dvě víc než Stockton.

Dallas, který prohrál počtvrté v řadě, spoléhal na Luku Dončiče, jenž zaznamenal 25 bodů, šesti doskoků a sedm finálních přihrávek. Opět se příliš nedařilo Kristapsi Porzingisovi – lotyšský pivot si připsal 11 bodů, když trefil pouze čtyři ze 14 pokusů z pole, a doskočil devět míčů za 25 minut.

Devět technických chyb a tři vyloučení udělili rozhodčí v utkání Washingtonu s Atlantou, která vyhrála 116:100. Hawks dovedl k výhře 41 body Trae Young, který proměnil pět trojek a 16 ze 17 trestných hodů. Wizards nepomohlo 26 bodů Bradleyho Beala ani stejný počet bodů Russella Westbrooka.

Rozehrávač Wall zařídil triumf nad svým bývalým týmem. Oslabení Clippers nestačili na Atlantu

Číst článek

Westbrook byl jedním z mužů, které rozhodčí poslali do kabin předčasně, a to za druhou technickou po několikáté výměně názorů s Rajonem Rondem. „Nesouhlasím, ale to je vše, co můžu dělat,“ zlobil se.

Sedmou porážku v sezoně a čtvrtou z posledních deseti utkání utrpělo Milwaukee, které prohrálo v New Orleans 126:131. Nepomohl mu ani výborný Janis Adetokunbo, jenž nastřádal 38 bodů a 11 doskoků. Pelicans táhli čtyři dvacetibodoví hráči, nejvíc s 28 body Brandon Ingram.

Na čtvrté místo Západní konference vystoupalo San Antonio, které zdolalo konkurenta z Denveru 119:109. Spolehnout se mohlo na DeMara DeRozana s 30 body a 10 asistencemi a Dejounteho Murrayho s 26 body. O třetí výhru v řadě Spurs nepřipravil ani tahoun Denveru Nikola Jokič, který měl 35 bodů a 10 doskoků.

Výsledky NBA:

Charlotte - Indiana 108:105, Minnesota - Philadelphia 94:118, New Orleans - Milwaukee 131:126, New York - Cleveland 102:81, Oklahoma City - Brooklyn 125:147, Orlando - LA Clippers 90:116, San Antonio - Denver 119:109, Toronto - Sacramento 124:126, Utah - Dallas 120:101, Washington - Atlanta 100:116.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme