Embiid proti Utahu zaznamenal 59 bodů a podal nejlepší výkon sezony. Maximum si vylepšil i Garland

Pivot Joel Embiid se v NBA blýskl 59 body a přispěl k výhře Philadelphie nad Utahem 105:98. Navíc přidal jedenáct doskoků, osm asistencí a sedm bloků. Stal se tak prvním hráčem v historii soutěže, který dokázal zapsat přes 50 bodů, deset doskoků, pět asistencí a pět bloků v jediném utkání. Životní noc prožil i Darius Garland, jeho 51 bodů však Clevelandu nestačilo a Cavaliers prohráli s Minnesotou 124:129.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Joel Embiid v zápase NBA proti Utahu

Joel Embiid v zápase NBA proti Utahu | Foto: Bill Streicher | Zdroj: Reuters

Joel Embiid navázal na 42 bodů ze sobotního zápasu proti Atlantě a předvedl jeden z nejlepších výkonů, jaké kdy NBA viděla od podkošového hráče. V poslední čtvrtině proti Utahu dal 26 z 27 bodů Philadelphie a celkově se postaral o 58 procent bodů svého týmu. Navíc i díky jeho dvěma blokům už Utah v posledních třech minutách neskóroval.

Philadelphia oplatila Atlantě porážku, 42 body se blýskl Embiid. Krejčí do hry opět nezasáhl

Číst článek

„Byl to nejdominantnější výkon, jaký jsem kdy viděl, pokud počítáme útok i obranu. Bylo to něco neuvěřitelného,“ žasl trenér Philadelphie Doc Rivers.

V historii Sixers nastříleli víc bodů jen Wilt Chamberlain (68, 65, 62 bodů) a Allan Iverson (60 bodů).

„Jsou to obrovské legendy, které neskutečně respektuji. A být v jejich společnosti pro mě znamená hodně. Prostě jsem měl horkou ruku a spoluhráči mě proto hledali,“ řekl Embiid, který jako teprve třetí hráč v historii dal ve dvou zápasech po sobě přes sto bodů. Rázem se dostal na třetí místo tabulky střelců s průměrem 32,3 bodů na zápas.

Produktivní Garland

Garland takovou radost z nejlepšího výkonu kariéry neměl. Sám sice trefil deset trojek a zaostal jen šest bodů za rekordem Clevelandu, ale Kavalíři přesto prohráli.

„Když jsem šel střídat, ani jsem nevěděl, že mám padesát bodů. Nikdo mi to neřekl a já se jen soustředil na to, jak zápas vyhrát. Statistiky jsem nesledoval. To je skvělé na tomto týmu, že nám nejde o statistiky, ale o tým. Proto nemohu mít radost ze svého výkonu, když jsme prohráli,“ řekl Garland.

Minnesotu táhli za výhrou D'Angelo Russell s 30 body a 12 asistencemi a Karl Anthony Towns s 29 body.

Zazářil i Anthony Davis, který svým nejlepším výkonem sezony v podobě 37 bodů a 18 doskoků dovedl Los Angeles Lakers k výhře 116:103 nad Brooklynem. Lakers vyhráli teprve potřetí v sezoně, přestože postrádali LeBrona Jamese.

Také Shai Gilgeous-Alexander nastřílel 37 bodů a Oklahoma City i díky němu přestřílela New York 145:135. Josh Giddey v dresu Thunder přidal triple double 24 bodů, 10 doskoků a 12 asistencí.

Obhájce titulu Golden State podlehl v derby Sacramentu 115:122. V dresu Kings zářil Domantas Sabonis s 26 body a 22 doskoky.

Výsledky NBA

Chicago - Denver 103:126, Cleveland - Minnesota 124:129, LA Lakers - Brooklyn 116:103, New York - Oklahoma City 135:145, Philadelphia - Utah 105:98, Sacramento - Golden State 122:115, Washington - Memphis 102:92.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme