Hvězdný Durant se poprvé vrátil na palubovku Golden State a Brooklynu dvaceti body pomohl k vítězství

Kevin Durant při prvním návratu do haly Golden State Warriors, s kterými slavil zisk dvou titulů v NBA, pomohl Brooklynu dvaceti body k vítězství 134:117. Od bývalého týmu se dočkal vzpomínkového videa, v utkání pak sice minul úvodní tři pokusy, ale nakonec proměnil osm z 19 střel a Brooklyn poprvé v tomto ročníku zvítězil potřetí v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Durant (vpravo) se poprvé vrátil na palubovku Golden State jako hráč Brooklynu

Kevin Durant (vpravo) se poprvé vrátil na palubovku Golden State jako hráč Brooklynu | Foto: USA Today Sports, Cary Edmondson | Zdroj: Reuters

„Užil jsem si během angažmá tady spoustu legrace. Pro mě to navíc byla obrovská zkušenost, hlavně co se týká rozboru basketbalu, myslím hry jako takové, protože jsme měli jinou filozofii. Ponesu si to s sebou po zbytek života,“ řekl dvaatřicetiletý Američan.

Satoranský se blýskl 17 body a sedmi asistencemi, Chicago na Clippers přesto nestačilo

Číst článek

S Warriors získal tituly v letech 2017 a 2018, po dalším ročníku odešel do Brooklynu. Čtyřnásobný nejlepší střelec ligy poslední sezonu celou vynechal kvůli přetržené achilovce a návratu do haly Chase Center dočkal až nyní.

„Když sem Kevin přišel a předváděl tu po tři roky neuvěřitelný basketbal, to nejmenší, co jsme mohli udělat, bylo přivítat ho zpět s otevřenou náručí. Po tři roky tady do toho dával všechno, pak odešel s devastujícím zraněním,“ řekl kouč Warriors Steve Kerr.

Nejlepším střelcem Nets byl s 23 body Kyrie Irving a James Harden, poslední z hvězdného tria Brooklynu, zaznamenal 19 bodů, osm doskoků a 16 asistencí. Na druhé straně se příliš nedařilo Stephenu Currymu, který v posledních čtyřech zápasech držel průměr přes čtyřicet nastřílených bodů. Tentokrát se zastavil na sedmadvaceti.

Video Golden State Warriors pro Kevina Duranta:

Dál válí vedoucí celek ligy z Utahu. Jazz vyhráli 18. z posledních 19 utkání, což se jim povedlo naposledy v roce 1998. Tentokrát jejich formu odnesli finalisté minulé sezony z Miami porážkou 94:112. Donovan Mitchell k tomu přispěl 26 body.

Basketbalisté Phoenixu si během tří dnů vyšlápli na dva nejlepší týmy Východní konference. Po výhře nad Milwaukee si páté vítězství v řadě připsali proti lídrovi tabulky Philadelphii, kterou porazili 120:111. Zasloužil se o to 36 body Devin Booker. Joel Embiid 35 body neodvrátil druhou porážku 76ers za sebou.

NBA:
Atlanta - Indiana 113:125, Golden State - Brooklyn 117:134, New York - Houston 121:99, Phoenix - Philadelphia 120:111, Utah - Miami 112:94.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme