Třetí hráč NBA nakažený koronavirem. Nově se nákaza projevila v týmu Detroitu

V basketbalové NBA se objevil třetí případ nákazy koronavirem u některého z hráčů. Podle zámořských médií bylo onemocnění COVID-19 zjištěno u Christiana Wooda z Detroitu. Vedení Pistons jméno neuvedlo, pouze informovalo o tom, že hráč je v karanténě a neprojevují se na něm vážné příznaky nemoci.

Tento článek je více než rok starý.

Detroit Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Christian Wood (v bílém) je dle médií dalším hráčem NBA nakaženým koronavirem.

Christian Wood (v bílém) je dle médií dalším hráčem NBA nakaženým koronavirem. | Foto: Eric Hartline | Zdroj: Reuters

Nový typ koronaviru zjistili lékaři dosud u hráčů Utahu Rudyho Goberta a Donovana Mitchella. Jazz se právě s Detroitem utkali minulou sobotu v soutěžním utkání, v němž Wood při domácí porážce 105:111 zaznamenal 30 bodů a 11 doskoků.

Nakažená hvězda NBA popisuje onemocnění koronavirem. ‚Hraju celý den videohry,‘ říká Mitchell

Číst článek

První oficiální případ nákazy mezi hráči přiměl ve středu vedení zámořské ligy k bezodkladnému přerušení soutěže na dobu nejméně třiceti dnů. Situace vyvolala mezi kluby a hráči vlnu solidarity se zaměstnanci hal, kteří můžou být i několik týdnů bez výplaty.

K podporovatelům se nyní připojil i pivot Gobert, jehož pozitivní test na koronavirus krizovou situaci odstartoval. Jeho klub oznámil, že francouzský basketbalista rozdělil půl milionu dolarů na pomoc zaměstnancům domácí Vivint Smart Home Areny v Salt Lake City, na podporu sociálních služeb v Utahu a Oklahoma City i na zdravotní péči v rodné Francii.

Pomoc zaměstnancům hal už přislíbily i hvězdy napříč ligou včetně Kevina Lovea, Blakea Griffina, Janise Adetonkunba, LeBrona Jamese či Ziona Williamsona i Stephena Curryho.

„Všichni chtějí udělat něco, jak ostatním v této těžké době ulevit,“ řekl Curry, který po návratu po říjnové zlomenině ruky stihl před nuceným přerušením soutěže odehrát jediný zápas. Se spoluhráči, trenéry a majitelem podpoří zaměstnance domácí haly milionem dolarů.

„Společně to zvládneme,“ vzkázal Adetokunbo, který lidem z arény v Milwaukee věnoval sto tisíc dolarů. „Tihle lidé stojí za tím, že se vůbec mohou hrát zápasy,“ vzkázal hvězdný nováček Williamson, který zase bude 30 dní platit zaměstnance haly v New Orleans ze svého.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme