Výhru Lakers nad Detroitem doprovázela potyčka, LeBron byl vyloučen kvůli úderu do obličeje

Basketbalisté Los Angeles Lakers v NBA porazili Detroit 121:116, přestože téměř celý druhý poločas hráli bez vyloučeného LeBrona Jamese. Jedna z největších hvězd soutěže musela ze hry kvůli úderu loktem do obličeje protihráče Isaiaha Stewarta. Toho museli držet spoluhráči, aby nedošlo k bitce a také Stewart byl vyloučen. Lakers pak ve čtvrté čtvrtině smazali až sedmnáctibodové vedení domácích a v posledních minutách vybojovali vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Video Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James

LeBron James | Foto: Raj Mehta | Zdroj: Reuters

James neprožíval nejlepší zápas. Za 21 minut na hřišti dal jen 10 bodů a při jeho pobytu na palubovce vedl Detroit o 15 bodů. Zřejmě menší frustrace se projevila ve chvíli, kdy na začátku třetí čtvrtiny sváděl souboj se Stewartem o doskok a od faulujícího protihráče se snažil odpoutat pomocí lokte. Jenže ho trefil do obočí.

New Orleans v NBA znovu prohrálo, Satoranský zaznamenal dva body

Číst článek

James se protihráči hned začal omlouvat, ale to Stewartovi nestačilo a s hvězdným protihráčem si to chtěl zblízka vyříkat. Jen hradba ze spoluhráčů mu zabránila, aby se k Jamesovi dostal. Sudí proto neměli na výběr a oba aktéry vyloučili.

„Všichni odvedli skvělou práci, aby situaci uklidnili. Nikdo z nás nechtěl, aby se to dostalo do bodu jako před 17 lety,“ připomněl pivot Lakers Anthony Davis památnou bitku mezi hráči Detroitu a Indiany z roku 2004, která se přenesla až mezi diváky a patří mezi nejhorší momenty NBA. „V lize všichni vědí, že LeBron není zákeřný hráč. Hned si uvědomil, co udělal a snažil se mu omluvit,“ dodal Davis.

Nešťastný faul LeBrona Jamese a následná potyčka

Davis s 30 body a 10 doskoky sehrál důležitou roli v obratu Lakers stejně jako Russell Westbrook, který v poslední čtvrtině měl 15 bodů a 6 asistencí. Celkem sahal po triple doublu s 26 body, 9 doskoky a 10 asistencemi. Ještě 3:19 minuty před koncem vedl Detroit, pak ale Davis nastřílel 10 ze závěrečných 14 bodů Lakers a k tomu přidal i dva bloky a zařídil vítězství.

Detroitu nestačil ani zatím nejlepší výkon jedničky draftu Cadea Cunninghama, který měl 13 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí a jako nejmladší hráč v klubové historii si připsal triple double. Jerami Grant pak měl 36 bodů.

Sestřih zápasu Detroit - Los Angeles

Další výhra Golden State

Stephen Curry přišel o roli nejlepšího střelce ligy, když si na něj dávala pozor obrana Toronta. Curry, který se potýkal v minulých dnech s menším zraněním, se dostal jen k deseti střelám a 12 bodům a v pořadí střelců tak těsně spadl na druhé místo za Kevina Duranta.

Golden State to však příliš nevadilo, jelikož Warriors i tak přehráli Toronto 119:104 a nadále drží vedení v soutěži. Jordan Poole dal za vítěze 33 bodů, Andrew Wiggins 32 bodů.

Už dvanáctou výhru za sebou si připsal Phoenix a to 126:97 nad Denverem. Pro Suns je to nejdelší vítězná série od sezony 2006/07, kdy vyhráli 17 zápasů v řadě. Phoenix dal už v první čtvrtině 48 bodů a získal rychlé vedení o 20 bodů. Jen těsně tak zaostal za rekordem NBA, který před dvěma roky vytvořili Golden State 51 body za první čtvrtinu.

Sestřih utkání Golden State - Toronto

Výsledky NBA

Chicago - New York 109:103, Detroit - LA Lakers 116:121, Golden State - Toronto 119:104, LA Clippers - Dallas 97:91, Phoenix - Denver 126:97.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme