Mistři z Golden State na úvod nové sezony zvítězili. Soupeře z Los Angeles sestřelil produktivní Curry

Obhájci titulu Golden State Warriors vstoupili do nové sezony NBA výhrou 123:109 nad Los Angeles Lakers. Zvítězil také finalista minulého ročníku Boston, který si poradil 126:117 s Philadelphií.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči LA Lakers a Golden State

Hráči LA Lakers a Golden State | Foto: Kyle Terada | Zdroj: Reuters/USA TODAY Sports

Warriors, kteří před utkáním obdrželi mistrovské prsteny, rozhodli po pauze. Úvodní poločas nabídl vyrovnanou podívanou a rozdíl jen sedmi bodů, třetí část však domácí ovládli 32:19.

Stephen Curry, který před zápasem vyjádřil podporu v Rusku vězněné basketbalistce Brittney Grinerové, nastřílel 33 bodů. V sestavě byli i Draymond Green a Jordan Poole, kteří se nedávno porvali na tréninku.

Hvězda hostujících Lakers LeBron James zaznamenal 31 bodů, 14 doskoků a osm asistencí. Celek z Los Angeles však srazila špatná střelba trojek, při které dosáhli jen na úspěšnost 23 procent.

Zvítězil i loňský finalista

Boston vyrovnaný duel rozhodl ve čtvrté části poté, co si ve třetí vybudovali náskok deseti bodů. Klíčem k triumfu byla úspěšnost střelby, kterou domácí v duelu udrželi přes 56 procent.

Startuje NBA i s Vítem Krejčím v Atlantě. Titul obhajují Golden State Warriors, aspirantů je ale několik

Číst článek

Ve střetnutí, před nímž Celtics vzpomínkovým videem uctili v červenci zesnulou legendu klubu Billa Russella, táhla Boston dvojice Jaylen Brown a Jayson Tatum. Oba zaznamenali 35 bodů, Tatum navíc přidal 12 doskoků.

Celtics vedl asistent Joe Mazzulla, protože hlavní trenér Ime Udoka je vyšetřován kvůli porušení klubových pravidel a byl klubem suspendován na celou sezonu.

Hostům nepomohl ani nejlepší výkon Jamese Hardena v dresu Philadelphie. K 35 bodům přidal osm doskoků a sedm asistencí, když mimo jiné proměnil pět trojek a všech 12 šestek.

Sestřih utkání Golden State - LA Lakers

Výsledky NBA

Golden State - LA Lakers 123:109

Boston - Philadelphia 126:117 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme