‚Sklapni a dribluj.‘ LeBron James zprodukoval dokument o vlivu NBA na společnost

„Sklapni a dribluj!“ Přesně to doporučila redaktorka stanice Fox News Laura Ingrahamová basketbalistovi Lebronu Jamesovi, když se vyjadřoval k politice amerického prezidenta Donadla Trumpa. Slavný hráč se ale radou novinářky zrovna neřídil. Zprodukoval dokument, který se zabývá politickým a společenským vlivem NBA na zámořskou kulturu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spokojený rekordman

Spokojený rekordman | Zdroj: Reuters

Když Lebron James letos v únoru zkritizoval kroky Donalda Trumpa, Laura Ingrahamová v živém vysílání pronesla, že není ideální, aby se lidé řídili názory muže, který bere miliony dolarů za pobíhání s míčem a nemá vysokou školu.

Melania Trumpová podpořila LeBrona Jamese ve sporu s manželem. Basketbalistu prezident označil za hlupáka

Číst článek

LeBron James pak za část svých milionů nechal natočit třídílný dokument. A Laura Ingrahamová nejen že Jamesův tým inspirovala k natáčení, dala mu vlastně i název. Dokument dostal jméno po jejím výroku Shut Up and Dribble - Sklapni a dribluj.

První díl dokumentu zveřejní společnost Showtime na svých kanálech tuto sobotu a jak prozradil trailer, o společenské angažovaností basketbalistů, ale třeba i diskriminací NBA, budou mluvit ty největší hvězdy jako Charles Barkley nebo Kareem Abdul-Jabbar.

Co se týká prezidenta Donalda Trumpa, z amerických sportovců se proti němu v poslední době neohrazoval jen James. Například letos odmítli pozvání do Bílého domu odmítli v podstatě šampioni všech největších zámořských soutěží. V lize amerického fotbalu NFL pak na protest proti údajnému rasismu někteří hráči poklekají při hymně, což zkritizoval Trump a nelíbilo se to ani prezidentům části klubů, a tak jsou od září pokleky zakázané.

mau Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme