LeBron James opouští Cleveland. Největší hvězda NBA bude hrát v Los Angeles

Největší hvězda NBA LeBron James se dohodl s Los Angeles Lakers na čtyřletém kontraktu v hodnotě 154 milionů dolarů (3,44 miliardy Kč).

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„LeBrone, vrátil ses domů a dovedl Cavaliers k cíli. Oceňujeme a jsme vděční za všechno, co jsi vložil do každého okamžiku v dresu Cavaliers. Těšíme, až vyřadíme tvé slavné číslo 23,“ rozloučil se s LeBronem Jamesem šéf Clevelandu Cavaliers Dan Gilbert na oficiálních stránkách organizace.  

Hvězda NBA LeBron James možná po pěti letech opustí Cleveland, stal se volným hráčem

Číst článek

Světové agentury píší, že čtyřnásobný nejužitečnější hráč soutěže odchází do Las Angeles Lakers. „Opouští tým Cleveland Cavaliers, aby se připojil k ikoně, která vyhrála 16 titulů NBA. Dnes ale jen vzpomíná na někdejší slavné časy,“ píše agentura Reuters.

James v pátek oznámil, že se rozhodl neuplatnit opci na poslední rok smlouvy s Clevelandem, která mu měla zajistit 35,6 milionu dolarů (792 milionů korun). Potřetí v kariéře si tak vyzkoušel trh s volnými hráči.

Po jeho nedělním otevření si sice vyslechl nabídku generálního manažera Clevelandu Kobyho Altmana, ale nakonec se rozhodl přijmout výzvu pozvednout kdysi slavný tým Lakers. Poprvé bude hrát za klub ze Západní konference.

„Severovýchodní Ohio, díky za neuvěřitelné čtyři sezony. Budeš navždy mým domovem," napsal rodák z Akronu v Ohiu na svůj instagram krátce po oznámení dohody s Lakers. Na rozdíl od prvního odchodu z Clevelandu, jenž u fanoušků Cavs vyvolal hodně zlé krve, se tentokrát nekonala žádná pompézní tisková konference, pouze stručné oznámení ze strany Jamesova managementu.

S Clevelandem, kde v roce 2003 zahájil kariéru v NBA, se James rozloučí podruhé ve své kariéře. Po čtyřletém angažmá v Miami, s kterým získal v letech 2012 a 2013 dva mistrovské tituly, se před čtyřmi roky do týmu Cavaliers vrátil.

Předloni ho dovedl k historickému triumfu v lize. Navíc s ním byl pokaždé v posledních čtyřech sezonách ve finále.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme