Lakers porazili v NBA Atlantu a slaví sedmé vítězství v řadě, hvězdný James si připsal double double

Basketbalisté Los Angeles Lakers vyhráli v neděli 101:96 v Atlantě a sedmým vítězstvím za sebou potvrdili vedení v tabulce Západní konference NBA. Hvězda kalifornského celku LeBron James si připsal double double za 32 bodů a 13 doskoků, Anthony Davis ke 13 doskokům přidal 27 bodů. Lakers nyní mají stejnou bilanci 24 výher a tří porážek jako nejlepší celek Východu Milwaukee, s ním se střetnou ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James.

LeBron James. | Foto: Brett Davis-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

James proti nejslabšímu klubu Východu Atlantě zaznamenal také sedm asistencí a tři bloky, ale i čtyři ztráty. Lakers i díky němu na palubovce soupeřů vyhráli už počtrnácté za sebou - naposledy je v úvodním duelu sezony porazili v městském derby Clippers ve Staples Center, které je domácí halou obou týmů.

Basketbalisté Chicaga porazili oslabené Clippers, Satoranský pomohl k vítězství 109:106 sedmi body

Číst článek

Hvězdný křídelník James měl přitom pořádně nabitý víkend. Po páteční výhře v Miami letěl do Ohia, aby živě sledoval sobotní zápas svého syna Bronnyho, hned poté pak zamířil do Atlanty. O odpočinku neuvažoval. „Nikdy nevím, kolik dětí se na mě přijde podívat. Mou povinností je hrát,“ prohlásil.

Čtyřiatřicetiletý basketbalista navíc spolu s Anthonym Davisem vytvořil první duo v historii NBA, jemuž se podařilo během prvních patnácti venkovních utkání pokořit hranici 400 bodů. James jich za tuto dobu nastřádal 403, Davis 401. Oba jsou také mezi desítkou nejlepších střelců soutěže.

„Snažím se si zápasy užívat, co to jde,“ řekl čtyřnásobný nejužitečnější hráč ligy James. „Je úžasný, navíc se na něj skvěle dívá,“ pochválil svého svěřence trenér Frank Vogel. Atlantě nestačilo 30 bodů Trae Younga.

Chicago se proti Charlotte trápilo v útoku, k vítězství mu nepomohlo ani sedm bodů Satoranského

Číst článek

Brooklyn ukončil pětizápasovou vítěznou sérii Philadelphie, kterou doma zdolal 109:89. K výhře Nets, již hrají bez dlouhodobě zraněného Kevina Duranta a stále také bez Kyrieho Irvinga, přispěl 24 body a šesti asistencemi Spencer Dinwiddie. Na druhé straně nastřádal 20 bodů Ben Simmons.

Třetí úspěch za sebou zaznamenal Denver, který doma zdolal New York 111:105. Zazářil především Nikola Jokič, jenž měl na kontě 25 bodů, 10 doskoků a pět asistencí.

Už dvanáctou porážku v řadě si připsali basketbalisté New Orleans. Doma podlehli Orlandu 119:130 a stanovili tak negativní klubový rekord. Proti Magic chyběli Pelicans kromě dlouhodobě zraněné jedničky draftu Ziona Williamsona rovněž Jahlil Okafor, Nicolo Melli, Darius Miller, E‘Twaun Moore či Nickeil Alexander-Walker. Přesto tým našel hned čtyři dvacetibodové střelce, z nichž nejvíc, 29, nasbíral rozehrávač Jrue Holiday.

Na straně vítězů zaznamenal double double za 21 bodů a 11 doskočených míčů Jonathan Isaac, 20 bodů a devět doskoků nastřádal v prvním startu po listopadovém zranění kotníku Nikola Vučevič. „Je skvělé být zpátky,“ uvedl Černohorec, jenž si letos drží průměry 17,1 bodu a 11,6 doskoku.

NBA:
Atlanta - LA Lakers 96:101, Brooklyn - Philadelphia 109:89, Denver - New York 111:105, Golden State - Sacramento 79:100, Indiana - Charlotte 107:85, New Orleans - Orlando 119:130.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme