Oslava titulu Lakers vyústila ve střety s policií, v Los Angeles bylo zadrženo minimálně 76 osob

Oslavy fanoušků Lakers po zisku prvního titulu NBA po deseti letech se v ulicích Los Angeles neobešly bez komplikací. Dav lidí se sešel přímo před domovskou halou Staples Center a během původně poklidných oslav nakonec musela zasahovat policie. Kvůli výtržnostem bylo zadrženo minimálně 76 osob.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Lakers nedbali proseb místních úřadů ani samotného starosty Los Angeles Erica Garcettiho, aby se kvůli koronavirové hrozbě neshlukovali do větších skupin. U Staples Center se podle deníku The Los Angeles Times sešlo více než dva tisíce lidí.

LeBron dovedl slavný klub zpátky na vrchol. Lakers nedali Miami v šestém duelu šanci a slaví 17. titul

Číst článek

Oslavy, které se nesly především v duchu vzpomínek na tragicky zesnulou klubovou legendu Kobeho Bryanta, přešly ve výtržnosti a střety s policií.

„Minulou noc jsme zadrželi během původně poklidných oslav titulu Lakers 76 lidí. Osm policistů bylo zraněno, poničeno bylo více než 30 budov,“ uvedla losangeleská policie na svém twitteru.

Garcetti po událostech znovu vyzval k poklidnému průběhu oslav a obezřetnosti. „Jsme nadšení, že Lakers získali svůj 17. titul. Děkujeme všem, kdo slaví v bezpečí svého domova. Pamatujme na to, že shlukování do větších skupin není bezpečné. Vandalismus a útoky na policii nebudeme tolerovat,“ uvedl starosta na svém twitteru.

Samotní Lakers zrušili tradiční oslavu s fanoušky v centru města. Podle vyjádření klubu se uskuteční, jakmile to bude vzhledem k epidemické situaci bezpečné.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme