Basketbalisté Miami porazili Boston i potřetí a jsou před branami finále. Postup mohou slavit v úterý

Basketbalisté Miami potvrdili výborné výkony z palubovky Bostonu a ve třetím utkání finále Východní konference play-off NBA uspěli také na domácím hřišti. Po nedělním vítězství 128:102 vedou v sérii 3:0 a v úterý mohou slavit postup. Nejlepším hráčem vítězů byl Gabe Vincent, jenž si 29 body vytvořil osobní maximum, když proměnil šest z devíti trojek.

Miami Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejproduktivnějším hráčem Miami při třetí výhře nad Bostonem byl Gabe Vincent (v bílém)

Nejproduktivnějším hráčem Miami při třetí výhře nad Bostonem byl Gabe Vincent (v bílém) | Foto: USA Today Sports, Jim Rassol | Zdroj: Reuters

Hráči Heat vedli už v poločase o 15 a po třetí čtvrtině o 30 bodů. Bostonu nepomohla ani enormní převaha na doskoku 57:35, z toho 21:1 na útočném doskoku. Domácí daleko lépe stříleli, trefili 19 trojek z 35 pokusů a dvě největší hvězdy Bostonu udrželi pouze na 26 bodech.

„Předvedli jsme dobrý, vyspělý a profesionální přístup. Blížíme se, ale pořád musíme ještě získat také čtvrtou výhru,“ uvedl kouč Erik Spoelstra, jenž je s Miami na cestě do šestého finále.

Kromě Vincenta se prosadil s 22 body další střelec Duncan Robinson. „Obroučka pro nás dnes byla jako široký oceán,“ řekl k úspěšnosti střelby svého týmu s úsměvem Bam Adebayo, jenž dal 13 bodů.

Caleb Martin nasbíral 18 bodů. Hvězdný Jimmy Butler tentokrát zůstal na 16 bodech. Do hry se postupně dostalo 12 hráčů Miami.

Boston má před sebou těžký úkol. Žádný tým ještě nedokázal za stavu 0:3 otočit sérii ve svůj prospěch. „Byli jsme trapní,“ konstatoval Jaylen Brown. „Musíme v sobě najít nějakou hrdost a sérii zdramatizovat,“ řekl Jayson Tatum, který dal 14 bodů a doskočil deset míčů. Brown, Grant Williams a Payton Pritchard přidali po 12 bodech.

„Hráče jsem na zápas nepřipravil dost dobře. Ať už základní pětku nebo náhradníky. Příště to musí být lepší. Jde to za mnou,“ kál se trenér Joe Mazzulla.

Ještě nikdy se nestalo, že by obě konferenční finále skončila v nejkratším možném čase. Série Západní konference mezi Denverem a LA Lakers je 3:0 pro Nuggets a může skončit v noci z pondělí na úterý.

Finále Východní konference play-off NBA - 3. zápas:
Miami - Boston 128:102, stav série 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme