Basketbalisté Milwaukee ovládli základní část NBA, slaví poprvé od roku 1974

Basketbalisté Milwaukee potřetí v historii a poprvé od roku 1974 vyhráli základní část NBA. První místo si pojistili páteční výhrou 128:122 na palubovce Philadelphie. Janis Adetokunbo zaznamenal 45 bodů a 13 doskoků a 48 sekund před koncem si připsal klíčový blok.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Milwaukee Janis Adetokunbo

Basketbalista Milwaukee Janis Adetokunbo | Foto: Bill Streicher | Zdroj: ČTK

Bucks se v čele soutěže drželi většinu sezony díky stálé formě a absolvují nejúspěšnější ročník od začátku sedmdesátých let, kdy v jejich dresu hrával nejlepší střelec historie soutěže Kareem Abdul Jabbar. „Je to opravdu skvělá sezona a jsem moc pyšný na svůj tým,“ řekl trenér Mike Budenholzer.

Poprvé po 51 letech. Westbrook zaznamenal v NBA jedinečný triple double

Číst článek

Aby měli jistotu prvenství před dotírajícím Torontem, potřebovali Bucks ve čtyřech posledních zápasech alespoň jednou vyhrát a povedlo se jim to hned na první pokus. A to i přesto, že Sixers kladli výrazný odpor. Zejména pak Joel Embiid, který nasbíral 34 bodů, 13 doskoků a 13 asistencí a zaznamenal triple double.

V poslední minutě mohl Embiid dokonce srovnat na 121:121, ale v dobré pozici ho zezadu zblokoval Adetokunbo. Jeden z kandidátů na cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže si připsal už pátý blok v zápase. Vzápětí navíc Embiid ztratil míč a Bucks zápas rozhodli rychlým protiútokem. „Janis je opravdu skvělý hráč a pro mě je pokaždé velkou výzvou proti němu hrát,“ prohlásil Embiid.

Los Angeles Lakers prohráli první čtvrtinu s obhájci titulu Golden State Warriors o 27 bodů a celý zápas pak 90:108, poté co soupeř už ve druhé půli šetřil hvězdy. Nejlepším střelcem zápasu byl s 21 body DeMarcus Cousins. Golden State má blízko k prvenství v Západní konferenci, o které bojuje s Denverem. Nuggets ale ztrácejí dvě výhry a zbývá jim sehrát čtyři zápasy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme