New Orleans v NBA díky zvládnuté koncovce přehrálo Toronto, Philadelphia slaví pátou výhru v sezoně

Basketbalisté New Orleans zvítězili v NBA nad Torontem 120:116 po zvládnuté koncovce a připsali si čtvrtou výhru v sezoně ze šesti zápasů. Už páté vítězství má Philadelphia, která si poradila s Charlotte 127:112. Houston zdolal Sacramento 102:94, přestože mu chyběl zraněný nejlepší střelec James Harden. Naopak dobrou formu nepotvrdila Indiana, která prohrála s New Yorkem 102:106.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

New Orleans v poslední čtvrtině přišlo o až dvanáctibodové vedení, ale Pelicans se dokázali vzpamatovat. V závěrečných dvou a půl minutách hry dovolili soupeři už jen jeden bod a sami si v útoku počínali zkušeně. Fauly trestal přesnými trestnými hody nejlepší střelec zápasu Brandon Ingram, autor 31 bodů, klíčová pak byla trojka Erika Bledsoea 40 vteřin před koncem. Bledsoe zaznamenal 19 bodů a 10 asistencí. Zion Williamson přidal 21 bodů.

Chicago bez Satoranského prohrálo v Milwaukee, Bucks táhl za výhrou hvězdný Adetokunbo

Číst článek

„Nejvíce se mi na našem týmu líbí odolnost. Není snadné přijít o dvouciferné vedení, prohrávat a ještě to zvrátit zpět na svou stranu. Hodně týmů se v takovou chvíli sesype. My ne,“ řekl trenér New Orleans Stan Van Gundy.

Dobrou koncovku předvedl i New York, který čtyři minuty před koncem prohrával s Indianou o tři body, ale pak šňůrou 11:0 rozhodl zápas ve svůj prospěch. Důležitou roli v tom sehrál Austin Rivers, který dal v koncovce pět ze svých 15 bodů. R.J. Barrett přidal 25 bodů a New York má po šesti zápasech tři výhry. Indianě nepomohlo ani osobní maximum 33 bodů Malcolma Brogdona.

Ben Simmons pomohl Philadelphii k výhře nad Charlotte triple doublem za 15 bodů, 12 doskoků a 11 asistencí. Sixers porazili Hornets už podvanácté za sebou od listopadu 2016. Terry Rozier dal za Charlotte 35 bodů.

Houston bez Hardena

Houston nastoupil proti Sacramentu bez své hvězdy Hardena, který má poraněný kotník, i tak ale většinu zápasu vedl. Staral se o to zejména John Wall, který po téměř dvouleté pauze zaviněné zraněním ukazuje, že neztratil nic ze svého umění.

V zápase nasbíral 28 bodů a stal se prvním hráčem od roku 2001, který po tak dlouhé pauze dokázal v úvodních dvou utkáních nastřílet dohromady 50 bodů. Předtím se to naposledy povedlo Michaelu Jordanovi.

„Dal jsem do toho opravdu hodně úsilí a hodně tvrdé práce, takže je to pro mě velká odměna, že hned v prvních dvou zápasech po návratu mám dvě výhry,“ těšilo Walla. Výrazně mu sekundoval pivot Christian Wood, který zaznamenal 20 bodů a 16 doskoků.

NBA:
Atlanta - Cleveland 91:96, Houston - Sacramento 102:94, Indiana - New York 102:106, New Orleans - Toronto 120:116, Orlando - Oklahoma City 99:108, Philadelphia - Charlotte 127:112.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme