New Orleans zdramatizovalo sérii s Golden State, basketbalisty Pelicans táhl Davis

Basketbalisté New Orleans si v 2. kole play off NBA připsali první výhru nad obhájci titulu z Golden State a po výsledku 119:100 snížili stav série na 1:2 na zápasy. Hlavní zásluhu na tom má Anthony Davis, který do koše Warriors nastřílel 33 bodů, doskočil 18 míčů a přidal 4 zisky. Houston zvítězil hned v úvodím utkání na palubovce Utahu díky výkonu v první půli 113:92. Rockets se v semifinále Západní konference ujali vedení 2:1.

New Orleans Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anthony Davis do koše Warriors nastřílel 33 bodů

Anthony Davis do koše Warriors nastřílel 33 bodů | Foto: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports | Zdroj: agentura Reuters

Obhájci titulu vedli v New Orleans o pouhý bod několikrát v první části. Pak se domácí rozjeli a odskočili. Celou druhou půli drželi dvouciferný náskok, který narostl ve třetí čtvrtině až na 25 bodů a čtvrté na 26 bodů.

Golden State se nikdy nepodařilo k soupeři přiblížit, protože se jim nedařila hlavně střelba z dálky, i když i ta z pole celkově nebyla zrovna dobrá (38%). Svěřenci kouče Steva Kerra netrefili 22 z 31 trojek, zatímco Pelicans jich ze stejné počtu vystřelených dali 14. Převahu měli domácí i na doskoku, kde si zapsali o 10 míčů víc.

Zejména Anthony Davis hlavní hvězda výběru trenéra Alvina Gentryho byl k nezastavení. Sám kouč řekl, že byl celkem v klidu od té doby, co při time outu právě Davis hecoval ostatní, že tenhle zápas prostě neprohrají. A to se i snažil. Body dával takřka jakýkoliv způsobem a on měl zásadní podíl na tom, že New Orleans dalo z vymezeného území o 18 bodů více než soupeř.

„Byl dnes neskutečně agresivní. Byl to rozhodující faktor na obou koncích palubovky. Hlavně u obroučky vládl,“ chválil svého mladšího spoluhráče Davise rozehrávač Rajon Rondo, který zaznamenal sice jen 4 body, ale také 10 doskoků a zejména 21 asistencí. „Asistence se nedají sbírat bez spoluhráčů. Ti se dnes velmi dobře nabízeli, ale hlavně – pak proměňovali střely,“ dodal.

21 bodů měl na kontě Jrue Holiday, 18 dodal proti svému někdejšímu zaměstnavateli Ian Clark, Nikola Mirotić zapsal 16 bodů. Na straně Golden State dosáhl na 26 bodů Klay Thompson, ale minul 13 z 22 střel. Kevin Durant se zastavil na 22 bodech, protože ve druhém poločase dal jen dvě střely.

Stephen Curry ve druhém zápase po zranění nastoupil v základní sestavě už a postaral se o 19 bodů, ovšem ani jeho úspěšnost nebyla dobrá, protože proměnil šest střel z 19 pokusů. „Trochu moc jsem spěchal, byl ukvapený, a proto střely nedával,“ vysvětloval po utkání zámořským novinářům.

Jazz ve třetím duelu doma proti Houstonu začali úspěšnou trojkou, ale to bylo naposledy, co vedli. Rockets předvedli ofenzivní koncert a po 39 bodech v první a 31 bodech v druhé čtvrtině zbytek už jen dohrávali. 25 body se pod vítězství podepsali James Harden (ještě 12 asistencí) a náhradník Eric Gordon. Na straně Utahu byl nejlepším střelcem Royce O’Neale se 17 body.

2. kolo play off NBA:
Západní konference - 3. zápasy:
New Orleans - Golden State 119:100, stav série 1:2; Utah - Houston 92:113, stav série 1:2.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme