Krejčí trefil čtyři trojky a opět překonal své bodové maximum. Towns nastřílel za Minnesotu 60 bodů

Basketbalista Vít Krejčí si opět vylepšil své bodové maximum v NBA, v dresu Oklahoma City nastřílel 12 bodů při porážce 116:134 s Charlotte. Osobní rekord si zlepšil také Karl Anthony Towns z Minnesoty, který dokonce 60 body při výhře 149:139 nad San Antoniem zaznamenal maximum sezony a klubu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Krejčí z Oklahomy a P.J. Williams z Charlotte

Vít Krejčí z Oklahomy a P.J. Williams z Charlotte | Foto: Alonzo Adams | Zdroj: Reuters

Druhý z Čechů v soutěži Tomáš Satoranský podruhé za sebou skončil bez bodu a jeho Washington prohrál s Golden State 112:126. Warriors táhl 47 body Stephen Curry.

Pro Krejčího představoval pondělní výkon dokonce nejvíce bodů na klubové úrovni v mužské kategorii. Jednadvacetiletý strakonický rodák překonal své bodové výkony ze Zaragozy, z G-League i desetibodový zápas v NBA ze začátku března.

Sestřih utkání Oklahoma - Charlotte

A stačilo mu tentokrát odehrát jen 15 minut, přičemž trefil čtyři ze šesti střel za tři body. První tři dal ze stejné pozice ihned po přihrávce od spoluhráčů, při poslední si dovolil naznačenou přihrávkou oklamat obránce a pak přesně zamířit. K tomu přidal i tři doskoky a dvě asistence.

Satoranský se tentokrát dostal do hry jen na šest minut, během nichž stačil jen jednou neúspěšně vystřelit a připsat si jednu asistenci. Se spoluhráči pak nenašel recept na nejlepšího trojkaře historie Curryho, který si k 34. narozeninám nadělil jeden z nejlepších výkonů sezony v podobě 47 bodů.

60 bodů Townse

V show Karla Anthonyho Townse se proměnil zápas mezi San Antoniem a Minnesotou. Hráč Timberwolves zaznamenal úctyhodných 60 bodů a 17 doskoků, lepší bilanci měl v jednom utkání naposledy Shaquille O’Neal v roce 2000. Minnesota vyhrála 149:139 a v Severozápadní divizi zůstává na třetím postupovém místě.

„Před zápasem jsem řekl trenérovi, že nutně potřebujeme vyhrát a že pro to udělám maximum. Že klidně budu hrát celých 48 minut. Že to prostě zařídím. V hlavě jsme si to nastavil, že musím dominovat že musím předvést to nejlepší, co ve mně je. No a asi jsem to předvedl,“ prohlásil Towns.

Karl-Anthony Towns a jeho 60 bodů proti San Antoniu

Výsledky NBA

Atlanta - Portland 122:113, Cleveland - LA Clippers 120:111 po prodl., Golden State - Washington 126:112 (za hosty Satoranský 1 asistence), LA Lakers - Toronto 103:114, Oklahoma City - Charlotte 116:134 (za domácí Krejčí 12 bodů, 3 doskoky, 2 asistence), Philadelphia - Denver 110:114, Sacramento - Chicago 112:103, San Antonio - Minnesota 139:149, Utah - Milwaukee 111:117.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme