Phoenix je krok od postupu do finále play-off NBA, na palubovce Clippers vyhrál čtvrtý zápas

Basketbalisté Phoenixu zvítězili ve čtvrtém utkání semifinále play-off NBA na hřišti Los Angeles Clippers 84:80 a v sérii vedou už 3:1. Jediná výhra je dělí od prvního postupu do finále od roku 1993 a třetího v historii klubu. První šanci dokonat postup budou mít v pondělí doma, kde vyhráli 10 z posledních 11 zápasů.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jedeme domů před nejlepší fanoušky v lize. To bude veliké. Všichni se na to moc těšíme. Věříme, že to ukončíme,“ řekl jeden z hrdinů sobotního zápasu Chris Paul.

Basketbalisté Milwaukee si v NBA suverénně poradili s Atlantou a srovnali sérii konferenčního finále

Číst článek

Clippers opět postrádali svou hvězdu Kawhiho Leonarda a bez něj se trápili v útoku, když měli úspěšnost střelby jen 32 procent. Phoenix toho využil, od začátku diktoval tempo hry a ve druhé čtvrtině si vypracoval náskok až 16 bodů.

Clippers dali za poločas jen 36 bodů, ale ještě se pokusili vykřesat naději a po změně stran zabrali. Třetí čtvrtinu vyhráli o 11 bodů a vrátili se do hry. Poslední čtvrtina už byla taktickou bitvou obran o každý koš. Tři a půl minuty hry dokonce nikdo neskóroval, když na světelné tabuli svítilo skóre 71:70, než Chris Paul nahrál do vzduchu na smeč Deandre Aytonovi, což sebralo Clippers naději na zvrat.

„Potřebovali jsme koš a Ayton mi to svým pohybem usnadnil. Dnes byl fantastický a ukázal, jak dobrý hráč to je,“ chválil Paul spoluhráče.

Poté Paul nahrál Devinu Bookerovi na koš a následně sám zápas dotáhl k výhře košem a trestnými hody. Ty se staly Clippers osudnými, jelikož jich zahodili hned 11, z toho čtyři v posledních třinácti vteřinách, kdy je Phoenix fauloval, aby nedovolil soupeři střelu za tři body.

„Měli jsme dvanáct útoků na to, abychom se dostali do vedení, ale ani jeden z nich jsme nevyužili. Pak se nedá vyhrávat. Soupeř nám vždy znovu odskočil,“ litoval trenér Clippers Tyronn Lue. „Byla to vyrovnaná bitva. Rozhodně to nebyla přehlídka útočného basketbalu, ale šlo o hodně a my máme vítězství,“ řekl kouč Suns Monty Williams.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 25 body Booker, Ayton měl 19 bodů a 22 doskoků a Chris Paul 18 bodů a sedm asistencí. Na druhé straně zaznamenal Paul George 23 bodů, 16 doskoků a šest asistencí a Reggie Jackson 20 bodů.

Finále Západní konference play-off NBA - 4. zápas:
LA Clippers - Phoenix 80:84, stav série 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme