Padesátibodový Tatum dotáhl Boston do play-off. Washington čeká druhá šance proti Indianě

Basketbalisté Bostonu i díky 50 bodům Jaysona Tatuma porazili v předkole play off NBA Washington 118:100 a v prvním kole vyzvou druhý nejlepší tým Východní konference Brooklyn. Wizards se zkusí dostat do play-off na druhý pokus, v souboji o osmou příčku se utkají s Indianou. Pacers v úterním duelu devátého týmu s desátým zdolali Charlotte Hornets 144:117.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jayson Tatum uniká bránícímu Russellu Westbrookovi

Jayson Tatum uniká bránícímu Russellu Westbrookovi | Foto: Bob DeChiara | Zdroj: Reuters

Tatum na padesátibodový výkon potřeboval 32 střeleckých pokusů ze hry, přičemž jich proměnil 14 včetně pěti trojek. Ani jednou se však nemýlil z čáry trestného hodu, odkud trefil všech 17 střel. Přidal i osm doskoků, čtyři asistence a dva bloky.

‚Jsi skutečný šampion.‘ Zesnulou legendu NBA Bryanta uvedli do Síně slávy jeho manželka a Jordan

Číst článek

„Na hřiště jsem dnes přišel s tím, že budu jasně nejlepší,“ uvedl po utkání. S 29 body a sedmi doskočenými míči mu sekundoval Kemba Walker, double double za 12 bodů a 12 doskoků si připsal Tristan Thompson.

Washingtonu nestačily dobré výkony obvyklých lídrů: Bradley Beal nasbíral 22 bodů, devět doskoků a šest asistencí, Russell Westbrook 20 bodů a 14 doskoků. Kromě obou hvězd nastřádal Ish Smith 17 bodů a doskočil osm míčů a pivot Daniel Gafford přidal 12 bodů.

Wizards odehrají s Indianou zápas o osmou příčku na Východě, přičemž vítěz tohoto střetnutí vyzve v play-off nejlepší tým konference Philadelphii. Pacers měli v úvodu předkola snadnou práci s Charlotte, které porazili jasně o 27 bodů.

Hornets mají po sezoně

Indiana rozhodla víceméně už v prvním poločase, který ovládla 69:45, a celkově si během duelu vytvořila náskok až 39 bodů. A to navzdory absencím Carise LeVerta, Mylese Turnera, T.J. Warrena nebo Jeremyho Lamba.

Pacers spoléhali na osm dvouciferných střelců, z nichž nejvíc, 23 bodů, si připsal Kanaďan Oshae Brissett. Doug McDermott přidal 21 bodů, zazářil nicméně především Litevec Domantas Sabonis. Syn slavného otce nasbíral za 32 a půl minuty na hřišti 14 bodů, 21 doskoků a devět finálních přihrávek.

„Hráli jako tým zkušených veteránů. Vůbec se nenechali rozhodit tíhou okamžiku a byli ještě lepší, než jsme u nich zvyklí,“ uvedl trenér poražených James Borrego. Miles Bridges sice nastřílel 23 bodů a přidal osm doskoků, Hornets však až příliš výrazně chyběli Gordon Hayward a Cody Martin. Pro Charlotte tak končí sezona.

Na Západě se o sedmé místo utkají v atraktivním duelu šampioni Los Angeles Lakers s Golden State. Poražený se posléze postaví vítězi zápasu mezi devátým Memphisem a desátým San Antoniem.

Předkolo play-off NBA:

Východní konference:
Indiana - Charlotte 144:117, Boston - Washington 118:100.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme