Denver vydřel v NBA postup do čtvrtfinále, Toronto začalo druhé kolo proti Philadelphii vítězně

Basketbalisté Denveru jsou posledním čtvrtfinalistou NBA. Postup vybojovali až v sedmém zápase proti San Antoniu, které udolali 90:86. Nyní je čeká Portland. Toronto už naopak odstartovalo čtvrtfinále s Philadelphií a doma zvítězilo 108:95 i díky 45 bodům Kawhiho Leonarda.

Tento článek je více než rok starý.

Denver Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

DeMar DeRozan v dresu San Antonia skóruje do koše Denveru. Do čtvrtfinále NBA ale nakonec postoupili Nuggets

DeMar DeRozan v dresu San Antonia skóruje do koše Denveru. Do čtvrtfinále NBA ale nakonec postoupili Nuggets | Foto: Ron Chenoy | Zdroj: Reuters

Nuggets o postupu rozhodli velmi dobrým nástupem do rozhodujícího zápasu. Za úvodních 12 minut dovolili soupeři pouhých 13 bodů a vybudovali si dvouciferný náskok, který už nepustili ani v dramatické koncovce.

Ani 43 bodů Nikoly Jokiče nepomohlo Denveru v NBA ukončit sérii se San Antoniem. Rozhodne sedmý zápas

Číst článek

Bryn Forbes sice 52 vteřin před koncem snížil na rozdíl pouhých dvou bodů, ale vzápětí Jamal Murray vrátil svému týmu čtyřbodový náskok, na který už Spurs neměli odpověď. Murray byl s 23 body nejlepším střelcem utkání. Klíčovou postavou ale byl pivot Nikola Jokič, který zaznamenal triple double za 21 bodů, 15 doskoků a 10 asistencí. Zařídil tak Denveru postup do druhého kola play-off po deseti letech.

„Je to skvělé. Zaslouží si to všichni a především naši fanoušci. Vynikající pocit. Opravdu nás to baví a jsme výborná parta,“ řekl Murray. Pro Denver je to teprve třetí vyhraná série z posledních patnácti. Spurs naopak podruhé za sebou vypadli v prvním kole, což se jim stalo poprvé od osmdesátých let. Trenér Gregg Popovich tak bude mít více času na přípravu na zářijové mistrovství světa, kde povede americký výběr i proti české reprezentaci.

Osobní rekord Leonarda

Toronto proti Philadelphii potvrdilo roli mírného favorita. Už v první čtvrtině si vytvořilo dvouciferné vedení, které sice ještě Sixers smazali, ale ve třetí čtvrtině už tlaku Raptorů podlehli. Kanadský celek při vedení 68:64 předvedl šňůru 13:0 a zlomil tak odpor Philadelphie. Ta sice měla šest dvouciferných střelců, ale nenašla protizbraň na Leonarda.

Hvězda Toronta si 45 body vytvořila nový osobní rekord v play-off. O přepsání maxima o dva body ale Leonard nestál, spíš chtěl šetřit síly na další zápasy. „Vedli jsme o 20 bodů, tak jsem chtěl, aby mě kouč stáhl. Pořád jsem koukal na lavičku,“ prozradil basketbalista, který proměnil 16 z 23 střel, k tomu přidal 11 doskoků. Stal se tak po Vinci Carterovi teprve druhým hráčem v historii Toronta, který v play-off nastřílel přes 40 bodů. Výrazně mu sekundoval Pascal Siakam s 29 body.

Výsledky play-off NBA:

Východní konference - 2. kolo, 1. zápas:
Toronto - Philadelphia 108:95, průběžný stav série 1:0.

Západní konference - 1. kolo, 7. zápas:
Denver - San Antonio 90:86, konečný stav série 4:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme