Jako Jordan a spol. Basketbalisté Golden State překonali rekordní domácí sérii

Basketbalisté Golden State vyhráli v play off NBA 16. domácí utkání za sebou a překonali rekord Jordanova Chicaga. Po vítězství v Oracle Arena nad Houstonem 126:85 vedou Warriors ve finále Západní konference 2:1 na zápasy. 41bodový rozdíl ve skóre ve vyřazovacích bojích je novým klubovým rekordem obhájců titulu.

Tento článek je více než rok starý.

Oakland Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanonádu Golden State řídil Stephen Curry

Kanonádu Golden State řídil Stephen Curry | Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports | Zdroj: agentura Reuters

Vyrovnaná byla jen první čtvrtina, její závěr už ale patřil domácím, kteří rázem byli o devět bodů vpředu. Do poločasu rozdíl ve skóre byl dvouciferný. Hlavní nápor si ale svěřenci kouče Steva Kerra schovali na druhý poločas.

Houston deklasoval Golden State, finále Západní konference NBA je vyrovnané

Číst článek

Kanonádu řídil Stephen Curry. Ve třetí části totiž dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže nastřílel do koše Houstonu 18 bodů, když trefil všech sedm střel z pole. Spolu s Kevinem Durantem se na úvodní sérii 10:0 podíleli pěti body.

„V prvním poločase jsem hledal rytmus. Měl jsem už předtím spoustu dobrých a otevřených střel, ale neproměňoval jsem je. Ve třetí čtvrtině jsem to odzátkoval. Snažil jsem se, aby mě nijak první dva ne příliš povedené zápasy hlavně střelecky nějak ovlivnili,“ těšilo Curryho. „Někdy musíte být svůj největší fanoušek,“ nechtěl nijak extra rozebírat své předchozí výkony v sérii.

Debakl ze zápasu ale udělali Golden State až díky poslední dvanáctiminutovce, kterou získali 38:18 a na konci utkání svítil na ukazateli skóre největší rozdíl v celém průběhu. Dosavadní klubový rekord, platný od roku 1948 překonali o dva body.  Ještě cennější je ale 16. domácí výhra v play off.

„Jsme uprostřed pekla, je to pěkná série,“ řekl zámořským novinářům trenér oaklandského celku Steve Kerr. „Když celý tým hraje dobře dozadu, každá individualita pak hraje daleko lépe i dopředu,“ těšilo ho.

Nejlepším střelcem zápasu byl Curry, který za 34 minut stihl nakonec dát 35 bodů. Úspěšnost z pole měl přes 56 % a trefil pět trojek. Kevin Durant se postaral o 25 bodů, Klay Thompson 13. Draymond Green zaznamenal 10 bodů, 17 doskoků a šest asistencí.

„Je (Stephen Curry) schopný takhle explodovat úplně kdekoliv ne jen tady. Jeho trojky jsou pro něj jako pro někoho jiného smeče. Přijedete do nějaké haly a prostě to do té obroučky tlučete. No a on to má takhle se střelbou z dlouhé vzdálenosti. Nerad bych ho zklamal, ale viděl jsem od něj už daleko bláznivější trojky,“ vysvětloval Green.

V dresu Houstonu se o 20 bodů a devět asistencí postaral James Harden. 13 bodů dal Clint Capela a také Chris Paul, který k tomu přidal ještě 10 doskoků. 11 bodů měl na kontě první náhradník Eric Gordon. „V útoku jsme nenašli žádnou zbraň a oni toho dokázali využít,“ shrnul to Harden.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme