Philadelphia v NBA ve 2. kole play-off končí, dále jde Miami. Dončić vykřesal Dallasu proti Phoenixu naději

Basketbalisté Miami ve druhém kole play-off NBA porazili 99:90 Philadelphii a sérii vyhráli 4:2 na zápasy. Šesté utkání série ovládl také Dallas, který po výhře 113:86 srovnal proti Phoenixu na 3:3.

Video Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Miami oslavili postup do konferenčního finále

Basketbalisté Miami oslavili postup do konferenčního finále | Foto: Bill Streicher | Zdroj: Reuters

Miami v klíčovém klání vedlo v Pensylvánii až o 20 bodů a do finále konference postupuje podruhé během tří let a podeváté v historii klubu. Utká se v něm buď s Milwaukee, nebo s Bostonem.

Milwaukee přemohlo Boston a vede sérii 3:2, obhájce titulu NBA táhl čtyřiceti body Adetokunbo

Číst článek

Pro duel byla rozhodující třetí část, kterou Heat ovládli 25:15. Jimmy Butler, který do Miami přišel v roce 2019 právě z Philadelphie, během ní nastřílel 14 bodů a byl i při šňůře 16:2. Nakonec byl s 32 body nejlepším střelcem utkání. 

Sekundoval mu Max Strus s 20 body včetně čtyř trojek. Domácím nestačilo 20 bodů a 12 doskoků Joela Embiida. James Harden zůstal na 11 bodech a devíti asistencích, když za 43 minut vystřelil pouze devětkrát.

„Od chvíle, kdy k nám (Harden) přišel, všichni čekali, že bude hrát tak, jako hrával v Houstonu. Jenže to už očividně není on,“ řekl zklamaný Embiid. Trenér Doc Rivers, který ještě v půlce čtvrté části tým hecoval, dodal: „Ke konci jsem si uvědomil, že zkrátka nejsme k poražení Miami dost dobří.“

Sestřih utkání Philadelphie - Miami

Sixers tak musí čekat na první finále konference od roku 2001 minimálně do příští sezony. To Miami nadále sní o prvním titulu od roku 2013 a dalším odehraném finále. V posledním byli v roce 2020, kdy podlehlo Lakers.

Dončić vykřesal naději

Dallas si rozhodující zápas vynutil díky drtivé výhře 113:86. Největší zásluhu na vítězství měl hvězdný slovinský rozehrávač Luka Dončić, který nasbíral 33 bodů, 11 doskoků a osm asistencí.

Mavericks v zápase ztratili jen sedm míčů, naopak k 22 ztrátám donutili soupeře a trefili 16 trojek, zatímco Suns jen šest. Navíc stříleli hned o 15 šestek více a devět jich proměnili.

Sestřih utkání Dallas - Phoenix

Rozhodující utkání série je na programu v neděli. Suns čeká první sedmý zápas od roku 2006, kdy se Stevem Nashem v sestavě porazili v prvním kole Lakers i ve druhém Clippers. Mavericks naposledy hráli sedmý zápas loni, kdy v prvním kole nakonec podlehli Clippers.

NBA - 2. kolo play off:

Východní konference - 6. zápas:

Philadelphia - Miami 90:99, konečný stav série 2:4.

Západní konference - 6. zápas:

Dallas - Phoenix 113:86, stav série 3:3.

Pavouk play-off NBA

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme