Toronto díky trojkám udolalo Washington, Satoranský se prosadil jen z trestných hodů

Basketbalisté Washingtonu vstoupili do play off NBA porážkou. Na palubovce favorizovaného Toronta bojovali, ale nakonec prohráli 106:114. Pro Raptors to byla teprve druhá výhra v 1. zápase vyřazovací části v historii a premiérová domácí. V roce 2001 totiž vyhráli ve Philadelphii, od té doby ale desetkrát za sebou prohráli.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský se v prvním zápase play-off neprosadil

Tomáš Satoranský se v prvním zápase play-off neprosadil | Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Tomáš Satoranský byl třetí nejvytíženější z pěti náhradníků hostů. Za 11 minut netrefil ani jednu ze tří střel z pole a zaznamenal tak 2 body z trestných hodů a jednu asistenci.

Jsem na to zvědavý jako fanoušek basketbalu, říká před začátkem play-off jediný Čech v NBA Satoranský

Číst článek

Toronto v hale Air Canada Center vylepšilo proti Washingtonu ve vyřazovacích bojích klubový rekord v počtu proměněných střel za tři body. Zatímco hosté dali osm trojek, Raptors jich do koše soupeře poslali šestnáct a to s úspěšností přes 53 %.

„Trojky jsou mocná zbraň. Buď je protivníkům nesmíte dovolit dávat, nebo je naopak musíte dávat taky. Dnes se nám nedařilo ani jedno,“ mrzelo kouče celku z hlavního města USA Scotta Brookse, který litoval i nezachyceného vstupu do třetí čtvrtiny.

„Myslel jsem si, že na nás po návratu z kabiny vletí, ale z nějakého důvodu, který neznám, se nám úvod druhé půle zachytit nepodařilo. Dali nám během dvou minut snad 11 bodů. V play off musíte být koncentrovaní na začátek každé čtvrtiny, každé minuty. A my za vstup do 3. části zaplatili,“ dodal Brooks.

Wizards zaostávali také v bodech hráčů z lavičky, domácí náhradníci jich dali o 20 víc. A to 14 z nich měl na kontě Mike Scott. Kapitán John Wall se dostal na 23 bodů a 15 asistencí, ovšem proměnil jen 6 z 20 střel z pole. Markieff Morris dodal 22 bodů, 11 doskoků a šest asistencí. Bradley Beal se zastavil na 19 bodech.

Raptors táhl Serge Ibaka, který zapsal double double za 23 bodů a 12 doskoků. Dvě největší hvězdy Kyle Lowry a DeMar DeRozan v první půli dohromady nastříleli sedm bodů. Ve druhé výrazně přidali a po závěrečném klaksonu měl Lowry 11 bodů a devět asistencí, DeRozan 17 bodů a šest asistencí. Střídající CJ Miles, který se postaral o čtyři trojky, zapsal 12 bodů. O šest více dal další náhradník Delon Wright.

„Nepřijeli jsme sem s poraženeckou náladou ani s tím, že je smeteme 4:0 na zápasy. Měli jsme možnosti a nebylo jich málo, abychom dnes zvítězili, ale to se nám nepovedlo. Teď už to pustíme z hlavy a budeme koukat před sebe,“ říkal zámořským novinářům Beal. Druhý zápas je na programu v noci z úterý na středu českého času opět v Kanadě.

Úspěšný vstup obhájců 

Obhájci titulu z Golden State na úvod play off ani jednou v celém zápase se San Antoniem neprohrávali a nakonec Spurs porazili 113:92. Klay Thompson se na tom podílel 27 body, Kevin Durant přidal 24 bodů, osm doskoků a sedm asistencí. Dreymond Green zaznamenal 12 bodů, osm doskoků a 11 asistencí.

V dresu poražených byl nejvíce vidět Rudy Gay autor 15 bodů. Sekundovali mu s 14bodoví LaMarcus Aldridge a Bryn Forbes. Nikdo další se na dvouciferná čísla nedostal.

1:0 na zápasy vede také Philadelphia. 76ers zahájili vyřazovací boje vítězstvím 130:103 nad Miami a to i bez stále zraněného pivota Joela Embiida. Blízko premiérovému triple double ve vyřazovacích bojích byl nováček Ben Simmons s 17 body, devíti doskoky a 14 asistencemi. 28 bodů nastřílel JJ Redick, 25 připojil z lavičky Marco Belinelli. V barvách Heat se dařilo Kelly Olynykovi autorovi 26 bodů.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme