Satoranský po 24 dnech naskočil do zápasu NBA, Clippers předvedli největší obrat v historii klubu

Po 24 dnech se na palubovce NBA objevil český reprezentant Tomáš Satoranský, který odehrál 19 minut za New Orleans. Připsal si pět asistencí, Pelicans však prohráli 107:117 s Philadelphií. Senzační vítězství vybojovali basketbalisté Los Angeles Clippers, když na palubovce Washingtonu prohrávali o 35 bodů a ještě deset sekund před koncem o šest bodů. Jenže pak rychlých sedm bodů Luka Kennarda přineslo výhru a největší obrat v historii klubu.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Zdroj: Reuters

Ve Washingtonu dlouho nic nenaznačovalo tomu, že Clippers budou mít důvod k radosti. Spíše naopak. Ve druhé čtvrtině dovolili domácím šňůru 20:0 a Wizards ještě před poločasem vedli o 35 bodů.

Basketbalisté New Orleans v NBA porazili oslabenou Indianu. Satoranský opět nehrál

Číst článek

A i ve třetí čtvrtině si hlídali vedení kolem 20 bodů. Jenže pak se Clippers nadechli k závěrečné stíhací jízdě.

Jedenáct sekund před koncem byl rozdíl ve skóre stále šest bodů, ovšem Kennard trojkou hned po rozehrávce po timeoutu snížil na tři body a Washingtonu se pak nepovedlo vyhodit z autu do pěti sekund, čímž Wizards přišli o míč.

Hosté ho opět dostali na Kennarda a ten trojkou s faulem srovnal a následně trestným hodem zápas rozhodl.

Sedmi body za devět sekund dal vzpomenout na legendární výkon Tracyho McGradyho, který v roce 2004 dal 13 bodů za posledních 33 sekund.

Pro Clippers to byl v lednu už třetí obrat zápasu, ve kterém prohrávali alespoň o 24 bodů. A to hrají bez svých dvou hlavních hvězd Kawhiho Leonarda a Paula George.

„Tohle je bláznivý měsíc. Prostě hrajeme až do závěrečné sirény, ať je skóre jakékoli,“ řekl Amir Coffey, který si 29 body proti Washingtonu vytvořil nové osobní maximum.

Satoranský konečně hrál

Také New Orleans dnes postrádalo většinu svých opor včetně Brandona Ingrama, Jonase Valenčiunase či Devonteho Grahama.

Poprvé od 2. ledna tak dostal šanci Satoranský, který po karanténě strávil několik zápasů jen na lavičce. Střelecky se neprosadil, když minul všechny čtyři střely, ale pěti asistencemi tvořil pro své spoluhráče.

Oslabení Pelikáni dlouho Philadelphii trápili, ale ve druhé půli ukázal formu Embiid, který společně s Tobiasem Harrisem (33 bodů) dotáhl Sixers k vítězství.

S průměrem 29 bodů na zápas už je třetím nejlepším střelcem soutěže těsně za LeBronem Jamesem a Kevinem Durantem.

„V zápasech opravdu dominuje. Je pro nás nepostradatelný. Hraje neskutečně,“ chválil Embiida Harris.

Kompletní výsledky NBA

Boston - Sacramento 128:75, Brooklyn - LA Lakers 96:106, Detroit - Denver 105:110, Golden State - Dallas 130:92, Houston - San Antonio 104:134, Philadelphia - New Orleans 117:107 (za hosty Satoranský 1 doskok, 5 asistencí), Portland - Minnesota 107:109, Toronto - Charlotte 125:113, Washington - LA Clippers 115:116.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme