Warriors uhlídali ve šlágru NBA Duranta. Výhru Golden State nad Brooklynem zařídil 37 body Curry

Basketbalisté Golden State porazili v šlágru NBA Brooklyn na jeho palubovce 117:99 a upevnili si pozici nejlepšího týmu ligy. Warriors vyhráli v halách soupeřů čtvrtý zápas za sebou. Stephen Curry, jenž zaznamenal 37 bodů včetně devíti trojek, přidal i sedm doskoků přidal a pět asistencí. Za Nets dal 24 bodů James Harden a jen 19 zaznamenal nejlepší střelec soutěže Kevin Durant, který proměnil pouze šest pokusů z pole z devatenácti.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stephen Curry oslavuje koš

Stephen Curry oslavuje koš | Foto: Brad Penner | Zdroj: Reuters

„Sice to není play-off, ale abyste porazili takového soupeře, musí být vaše hra vážně intenzivní. Víte, že na hřišti je spousta talentu, proto když se podle toho zařídíte, uspějete,“ řekl Curry, jenž si nejméně devět trojek připsal ve 37. utkání v kariéře. Nikdo další neodehrál takových duelů ani deset.

Nemáš botu? Tvůj problém. Hráč NBA Davis se naštval a za kritiku rozhodčího byl vyloučen

Číst článek

Zápas po vyrovnaném poločase rozhodla třetí čtvrtina, kterou hosté ovládli v poměru 35:18. Durant za toto období neproměnil ani jednu střelu z osmi a většinu poslední části už poté proseděl na střídačce. Ještě Moses Brown zaznamenal 14 bodů, nikdo další už ale za Nets nedal víc než devět.

„Mají spoustu vysokých obránců i hráčů, kteří jsou schopni vypomáhat. Když jsem měl míč, neustále u mě někdo byl, což je něco, čím se skvělé obrany vyznačují,“ konstatoval Durant, jenž se poprvé v sezoně nedostal na 20 bodů.

Sestřih utkání Brooklyn - Golden State

Utah si bez potíží poradil s oslabenou Philadelphií, jíž nadělil výprask 120:85. Sixers, jimž kromě Bena Simmonse, který trpí psychickými potížemi, chyběli také Joel Embiid, Danny Green či Matisse Thybulle, prohrávali už v poločase o 16 bodů. Domácí stříleli s úspěšností 52 procent a trefili 16 z 38 tříbodových pokusů. Bojan Bogdanovič zaznamenal 27 bodů včetně pěti trojek, Rudy Gobert měl bilanci 15 bodů a 17 doskoků.

Los Angeles Clippers porazili San Antonio 106:92 a k výhře je táhl Paul George, autor 34 bodů a 9 doskoků. Spurs nestačilo 26 bodů, 12 doskoků a devět finálních přihrávek Dejounteho Murrayho.

Výsledky NBA

Brooklyn - Golden State 99:117, LA Clippers - San Antonio 106:92, Utah - Philadelphia 120:85.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme